M.S.V.’71 krijgt te weinig tegen Maasdijk

Maassluis – Het zit M.S.V.’71 dit seizoen niet echt mee. Ook tegen Maasdijk speelde de ploeg van Ron Carli / Tim Kolmus gewoon goed. Maar ook nu gingen de 3 punten naar de tegenstander. Het werd 1-3 voor Maasdijk. En dat was niet helemaal verdiend. Bij thuisclub M.S.V.’71 speelde middenvelder Mathijs Jansen (foto) een prima partij.

Het trainersduo Ron Carli / Tim Kolmus staan bij M.S.V.’71 voor de schier onmogelijke taak om hun ploeg wekelijks nog gemotiveerd aan het duel te laten beginnen. Want hun ploeg gaat op zeker degraderen, alleen is de vraag wanneer.

In het thuisduel tegen Maasdijk was heel erg lang het krachtsverschil niet te zien. Het praktisch al gedegradeerde M.S.V.’71 streed ook deze middag tot het eind voor wat het waard was en dat is een groot compliment naar de trainers Ron Carli en Tim Kolmus.

Op het drukbevolkte sportpark van M.S.V.’71 ontspon zich vanaf het begin een gelijk opgaande wedstrijd. Het grote verschil in punten op de ranglijst wisten de bezoekers op het veld niet waar te maken. Sterker nog. Degradant M.S.V.’71 was tegen Maasdijk, dat vorige week nog knap won van koploper Monster eigenlijk beter.

Maar zoals zo vaak dit seizoen zat het de ploeg van Carli / Kolmus niet mee. Deze keer bracht een dubieuze strafschop tegen Hans Bergwerff de thuisclub op achterstand. Tim van der Voort mocht het vonnis vellen. (0-1).

Maar de gastheren toonden ook nu veerkracht. Want nog geen minuut later lag de gelijkmaker al achter Wart van Holsteijn via een perfect uitgespeelde counter. Jongeling Dennis Veldkamp, die in de eerste helft prima speelde wist Jack van der Vlugt te bereiken. Diens voorzet kon Dave van Deursen vervolgens knap binnenschieten. (1-1).

Twee tellen later kwam M.S.V.’71 zelfs op voorspong toen een afgemeten voorzet van Judrick Martis door Jack van der Vlugt slim werd binnengetikt. Het zuivere doelpunt vond geen genade in de ogen van Maasdijk grensrechter van der Salm. Nadat scheidsrechter Vermaat de treffer al had goedgekeurd kwam hij op aandringen van van der Salm op zijn beslissing terug en annuleerde het doelpunt.

Opslag van rust leek Maasdijk alsnog op voorsprong te komen, maar geheel vrijgelaten kon Stef Bruinen met het hoofd het juiste gaatje niet vinden.

Na de pauze was thuisclub M.S.V.’71 aanvankelijk de betere ploeg. Via goed uitgespeelde counters creëerden de mannen van Cali / /Kolmus een aantal prima kansen. Maar oud M.S.V.’71 doelman Ward van Holsteijn hield zijn nieuwe ploeg bij inzetten van Jack van der Vlugt en Rick de Jonge nu in de race met een aantal cruciale reddingen.

Een klein haf uur voor tijd kreeg Jeremy van Loenen een rode kaart omdat hij een overreding beging tegen Hans Bergwerff op de rand van de zestien. Scheidsrechter Vermaat bestrafte de overtreding met een vrije trap, maar stuurde tevens ook de dader met direct rood van het veld wegens een overtreding op een doorgebroken speler. Een wel erg zware straf voorde thuisclub, die echt in de hoek zit waar de klappen vallen.

Maar ook met 10 man wist de keihard werkende thuisploeg het hoofd nog heel lang boven water te houden. Een stug verdedigend M.S.V.’71 met verdediger Karim Attsou voor aanvaller Judrick Martis gaf amper kansen weg. Een keer waren de mannen van Maasdijk dicht bij een voorsprong, maar toen bracht Matthijs Jansen met het hoofd op de lijn redding.

Maar zoals zo vaak dit seizoen ging het vlak voor tijd toch nog misvoor de hardwerkende en goed spelende thuisploeg. Ook nu was Tim van der Voort de scherprechter. Dat het in blessuretijd door diezelfde van der Voort nog 1-3 werd is alleen belangrijk voor de statistiek.

Ondanks de nederlaag kan M.S.V.’71 terugkijken op een prima wedstrijd waarin het eigenlijk te weinig kreeg.

Aan M.S.V.’71 uitblinker Matthijs Jansen de vraag hoe hij en zijn ploeg er ondanks de zekere degradatie in slagen om toch nog met zoveel passie en inzet zo goed te kunnen spelen.”Laat ik voor mezelf spreken. Dat komt door meerdere factoren eigenlijk. Allereerst zit je op voetbal omdat je het gewoon leuk vindt. En ik wil daarin gewoon plezier hebben. En daarnaast was ik vandaag ook gewoon net iets te laat aanwezig. Wat weleens vaker gebeurt. Daar moet ik zelf ook wel iets aan veranderen maar dan wil je je helemaal bewijzen tegenover het team. Je wilt je dan helemaal voor 100% geven. Ook al zijn wij praktisch gedegradeerd je wilt gewoon voetballen en eigenlijk altijd winnen. Er zit dit seizoen heel veel tegen, maar ik wil gewoon altijd mijn best blijven doen. De nederlaag vind ik niet verdiend. Die strafschop kon hij geven, maar ik raakte eerst wel echt de bal. Daarna komen we goed op 1-1 en krijgen ook een paar goede mogelijkheden om op voorsprong te komen. Dan wordt er ook nog een goal afgekeurd. Ik kan niet beoordelen of dat terecht was. Jack (van der Vlugt) zei na afloop dat het een zuiver doelpunt was. En ook in de 2e helft hebben we kansen gehad om op voorsprong te komen. Zelfs met 10 man. Ja die rode kaart. Je kan hem geven. Maar het is wel zuur. Volgend seizoen blijf ik zeker bij M.S.V.’71.We hebben echt een heel gezellig team. Volgend jaar komen er weer een paar nieuwe jongens bij die ik goed ken. Ik denk dat we volgend jaar wel een heel leuk team kunnen opstellen en dat we in de 4e klasse gewoon weer voor promotie kunnen gaan”

Het elftal van M.S.V.’71 zag er als volgt uit :
Bart den Broeder, Sven Schipper, Mohammed Rasuli,  Jeremy van Loenen, Ben Wesselius,    Matthijs Jansen, Dennis Veldkamp, Rick de Jonge, Judrick Martis (62 Karim Attsou) , Dave van Deursen, Jack van der Vlugt.

Foto: Mischa Keemink
Bron: MSV’71


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl