M.S.V.’71 weet weer wat winnen is

Na 2 nederlagen op rij wist M.S.V.’71 afgelopen zaterdag de 3 punten eindelijk weer in Maassluis te houden. HPSV werd met 3-0 verslagen. Aanvoerder Jeremy van Loenen  maakte de belangrijke openingstreffer.

M.S.V.’71 had in eigen huis iets goed te maken na de matige vertoning van vorige week tegen PGS Vogel. Toen liet het elftal van Harry van Kapel zich intimideren door de fysiek sterke Hagenaars. Dat moest deze keer anders vond men in Maassluis West.

Tegenstander was het uit politiemensen bestaande elftal van HPSV. Ook een ploeg, die het voornamelijk van het fysiek moet hebben. Met als uitzondering de razend gevaarlijke Niels van de Spek. Deze zoon van de trainer maakte het de Maassluise defensie af en toe knap lastig.

Maar de M.S.V.’71 verdediging met de van een schorsing teruggekeerde Mohammed Rasuli in plaats van Danny Suisse (in verband met werkzaamheden niet kunnen trainen) hield vrij eenvoudig stand. Het gevaar was in de openingsfase juist aan de andere kant te vinden.

Jack van der Vlugt was de eerste, die na een geweldige pass van Mohammed Rasuli doelman Martin Zonneveld aan het werk zette. Daarna was het Sven Schipper, die uit een hoekschop van Jordi Floors  met een kopbal de paal raakte.

Snel nadat Karim Attsou de plaats had ingenomen van de geblesseerd geraakte Paul Dorsman (Hamstring) kwam M.S.V.’71 op voorsprong door Jeremy van Loenen. “Via de kluts kwam die bal bij mij”  weet de M.S.V.’71 aanvoerder nog. “Ik neem hem aan op mijn borst. En die centrale verdediger die springt op mij. Ik draaide een soort weg van hem waarna hij mij naar onder trok. Toen ik viel zag ik dat ik nog bij de bal kon, waarna ik hem binnen tikte”. (1-0).

Na de openingstreffer werd het spel harder en slechter. Scheidsrechter Berkleef was veel te lankmoedig en weigerde kaarten te trekken. Een keer ging zijn hand wel naar zijn borstzak toen Nick van Toor een veelbelovende M.S.V.’71aanval met een handsbal onderbrak.

In het slot van het eerste bedrijf waren er nog twee wapenfeiten. Eerst schudde de gevaarlijke Niels van der Spek vier M.S.V.’71 verdedigers van zich af, maar zijn inzet was vervolgens te zacht om doelman Wesley van ’t  Wout te verontrusten. Aan de andere kant reageerde Jeremy van Loenen op slag van rust attent op een steekbal van Karim Attsou. Maar de hoek was vervolgens voor van Loenen te moeilijk om met 2-0 de rust in te gaan.

Onmiddellijk na de pauze moest Wesley van ’t Wout vol aan de bak om de 1-1 te voorkomen. Met een uitstekende redding hield de M.S.V.’71 doelman de HPSV spits Niels van der Spek van de gelijkmaker af.

Vrij snel daarna moest Jeremy van Loenen geblesseerd naar de kant. “Ik wilde een steekbal geven op Tom en toen schoot het in een keer in mijn hamstring. Of het een langdurige blessure is durf ik nu niet te zeggen. Ik hoop dat het meevalt. Het hoeft niet per se een scheurtje te zijn. We moeten het even afwachten”. De Maassluise aanvoerder werd vervangen door Adzine Akachar.

De thuisploeg liet zich door het verlies van zijn aanvoerder niet uit het veld slaan. Binnen 5 minuten leken de gastheren op 2-0 te komen toen nieuwe aanvoerder Joey Frerichs een luchtduel won en de bal binnenkopte. Doelman Zonneveld haalde de bal duidelijk achter de lijn uit het doel. Grens- en scheidsrechter kenden echter geen doelpunt toe. Het was uitstel van executie want in dezelfde minuut schoot Jack van der Vlugt met een prachtig schot zijn ploeg alsnog naar de 2-0.

Daarna werd de wedstrijd onvriendelijker. Vooral Joey Frerichs en Nick van Toor hadden het herhaaldelijk met elkaar aan de stok. HPSV probeerde de M.S.V.’71 aanvoerder te irriteren, maar Frerichs kon zich beheersen en liet zich niet uit de tent lokken.

Toen Adzine Akachar op aangeven van de sterk ingevallen Christian van der Pol de 3-0 had binnengetikt waren de scherpe kantjes er bij HPSV wel af en legden de politiemannen uit Den Haag zich neer bij de nederlaag. Volgens Jeremy van Loenen was de zege van zijn ploeg verdiend : “In het begin kregen wij veel ruimte omdat zij moeite hadden met ons systeem. Wij spelen met een valse spits. Dat leverde wel veel balbezit op maar te weinig echte kansen. Uiteindelijk scoor ik dan gelukkig de 1-0. In de 2e helft hebben de voorsprong weten vast te houden en konden we uitlopen naar 3-0. Een verdiende overwinning. En we speelden ook wat beter dan vorige week”.

Bron: Msv’71


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl