M.S.V.’71 wint ook tweede oefenduel

Na de monsterscore (8-0) van vorige week tegen Simonshaven won M.S.V.’71 afgelopen zaterdag ook zijn 2e oefenduel. In Maassluis werd 4e klasser FC Vlotbrug met  een 4-1 nederlaag teruggestuurd naar Hellevoetsluis. Sven Schipper was met 2 doelpunten trefzeker.

Tegen FC Vlotbrug ging M.S.V.’71 afgelopen zaterdag aanvankelijk door waar het vorige week tegen Simonshaven was gebleven. Namelijk het maken van doelpunten. Het duurde amper 5 minuten voordat Dave van Deursen  zijn ploeg deze keer op voorsprong schoot. Daar was in dit geval wel de hulp bij nodig van de doelman van FC Vlotbrug, want die had geen juist antwoord op de houdbare vrije trap van de M.S.V.’71 aanvoerder. (1-0).

Na die snelle voorsprong hield de thuisploeg het beste van het spel en leek simpel uit te lopen naar een grotere voorsprong. Maar de goede kansen van Wesley Thonhauser op aangeven van Dennis Veldkamp  (geblokt)  , Jack van der Vlugt na een assist van Jordi Floors (voorlangs) en opnieuw Wesley Thonhauser na voorzet van Tom Leinweber (op de lat) leverden geen tastbaar resultaat op.

Na een half uur werd M.S.V.’71 wat slordiger en gaf langzaamaan het initiatief uit handen. FC Vlotbrug profiteerde onmiddellijk. Ook hier ging de doelman (Marnix Louter) niet helemaal vrijuit. Van der Veerdonk was de gevierde man bij de bezoekers. (1-1).

De gelijkmaker schudde M.S.V.’71 niet wakker. De ploeg van nieuwe trainer Harry van Kapel bakte er maar weinig van in deze fase. Het mocht van geluk spreken dat de kleedkamer niet hoefde te worden opgezocht met een achterstand omdat de bezoekers een paar fraaie mogelijkheden onbenut lieten.

Een keer kreeg M.S.V.’71 vlak voor de pauze nog een grote mogelijkheid om raak te schieten toen Dennis Veldkamp zijn spits Wesley Thonhauser met een prima pass aan het werk zette. Maar net op het moment dat Thonhauser wilden uithalen werd hij van achteren hard geraakt. Een strafschop had hier niet misstaan, maar de arbiter van dienst dacht hier anders over. Thonhauser kon in elk geval niet meer verder en werd vervangen door Sven Schipper.

Het eerste deel van het 2e bedrijf was het aanzien nauwelijks waard. Het spel van beide kanten was erg slordig en leidde tot niets.

Maar daarna nam M.S.V.’71 de wedstrijd in handen. Invaller Rick de Jonge liet zich in deze fase nadrukkelijk gelden. Na 65 minuten stond hij aan de basis van de 2-1 na een voortreffelijke aanval. Hij bereikte Jack van der Vlugt, die vervolgens Sven Schipper een niet te missen kans bood.

Tien minuten later liep M.S.V.’71 na opnieuw een voortreffelijke aanval verder uit. Deze keer zette de prima spelende Jeremy van Loenen de aanval op. Hij vond Jack van der Vlugt op rechts, die een perfecte voorzet losliet op de doorgelopen Jeremy van Loenen, die vervolgens heel fraai en hard raak kopte. (3-1).

In de slotminuten schoot  Sven Schipper na een vloeiend lopende aanval met Rick de Jonge en Jack van der Vlugt de 4-1 eindstand op het bord.

Bron: MSV’71


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl