Door een kansloze (6-0) nederlaag tegen VELO en de zeer verrassende 5-0 winst van concurrent en rode lantaandrager Ariston’80 op koploper Lyra, zakte M.S.V.’71 afgelopen zaterdag naar de laatste plaats op de ranglijst.

Het duel met het sterke VELO werd in Maassluis vooraf met enige zorg tegemoet gezien. De ploeg van het trainersduo Kolmus / Carli incasseerde immers de afgelopen 3 duels niet minder dan 16 doelpunten en moest nu de uitstekende voorhoede van VELO aan banden zien te leggen.

Dat lukte een kwartier. Toen sneed de thuisploeg via een knappe 1-2 dwars door de Maassluise defensie en rondde de uitstekend spelende Ferhat Sonmez vervolgens bekwaam af. (1-0). Spelend in een hoog tempo met veel bewegende spelers bleef VELO de toon zetten. Snel vooruit voetballend werd M.S.V.’71 onder leiding van de uitstekende spelende aanvoerde Joery Verbeek de duimschroeven aangedraaid.

Halverwege het eerste bedrijf verdubbelde VELO de voorsprong toen een onder druk gezette Ricardo de Jager de bal verspeelde. Ferhat Sonmez speelde in een keer door naar de lopende Mick van Elswijk, die de 2-0 simpel langs Bart den Broeder schoot.

Diezelfde van Elswijk pakte het Sinterklaas cadeautje (een te gemakkelijk gegeven strafschop) van de verder uitstekend leidende scheidsrechter Durgunsu na een half uur dankbaar uit. (3-0).

Na die ruime voorsprong verloren de gastheren de concentratie een beetje en gingen slordiger spelen. In die fase kreeg M.S.V.’71 een aantal mogelijkheden om de score een wat dragelijker aanzien te geven. De mooiste kans was voor Jack van der Vlugt, die in de beginfase met een voorzet de lat al een keer had geraakt. Nu werd de rechtsbuiten door Dave van Deursen met een prachtige pass vrij voor Thom van Hagen was gezet. Maar de laatste weken zo trefzekere van der Vlugt wist de VELO doelman nu niet te verschalken.

Na de warme thee gebeurde en onmiddellijk van alles op het kille veld in Wateringen. Matthijs Jansen miste namens de bezoekers een grote mogelijkheid. VELO schoot na 2 minuten wel raak, maar de treffer van Ferhat Sonmez vond geen genade in de ogen van Fred Voskamp. Scheidsrechter Durgunsu kwam op aangeven van de M.S.V.’71 grensrechter terug op zijn beslissing en keurde de treffer alsnog wegens buitenspel af.

En weer een minuut later bracht M.S.V.’71 opnieuw een grote mogelijkheid omzeep, toen Sven Schipper op aangeven van Jack van der Vlugt de bal niet tussen de palen kreeg.

Het verzet van M.S.V.’71 was daarmee wel gebroken en kwamen de bezoekers er niet meer aan te pas. Het was wachten op meer Wateringse doelpunten. Nadat Mick van Elswijk eerst nog op de lat had gekopt bekroonde Ferhat Sonmez een razendsnelle counter met een voortreffelijk doelpunt. (4-0). Vervolgens nam de VELO spits ook de 5e VELO treffer voor zijn rekening, waarna aanvoerder Joery Verbeek met een vrije trap de voor M.S.V.’71 pijnlijke eindstand op het bord schoot (6-0).

Het elftal van M.S.V.’71 zag er als volgt uit :
Bart den Broeder, Ricardo de Jager, Jeremy van Loenen, Mohammed Rasuli ,Tom Leinweber, Joey Frerichs,, Matthijs Jansen, Rik Carli (43 Rick de Jonge), Jack van der Vlugt, Dave van Deursen,  Sven Schipper

Bron: MSV’71


Het laatste nieuws:

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie