Mooie zege heren HC Schiedam op DSHC

 

Schiedam – De heren van Schiedam hebben hun laatste thuiswedstrijd van dit jaar winnend weten af te sluiten. Op het eigen sportpark werd DSHC met 4-3 verslagen. De Schiedammers gaan hierdoor als nummer drie de winterstop in.

Foto: Tanja Margan

Na een kwartier spelen kwam Schiedam op een achterstand. Nog geen tien minuten later had de thuisploeg deze stand al omgezet naar en ruime voorsprong; 3-1 door treffers van Neville Tegelaar, Alexander den Haan en Max Doeven. Nadat DSHC de stand terugbracht naar 3-2, scoorde Alexander den Haan vanuit een strafcorner de 4-2. Het laatste woord was voor de gasten, zij bepaalde vlak voor tijd de eindstand.

,,Het was een enerverend potje”, openende coach Bart Jan van Collenburg. De 0-1 geven wij nog op een klungelig manier cadeau, maar de veerkracht die we daarna tonen, daar ben ik heel trots op. Toch vond ik ons vandaag een 6 1/2, omdat we te wisselvallig zijn. We wisselen schitterende dingen af met kinderlijke fouten. Ook ben ik blij dat we als ploeg aardige stappen gezet hebben, want tegen DSHC verloren we verleden jaar nog met 8-2. De derde plaats die we nu bezetten is wel boven verwachting. Voor het seizoen was de doelstelling om weg te blijven van de onderste plekken. Tot  u toe is dat gelukt. Tweede doel was om te proberen in het linkerrijtje terecht te komen, nu we halverwege de competitie zitten staan we daar, al staat alles wel dicht bij elkaar. Als we onderin wegblijven kan je gaan kiezen voor de ontwikkeling”, aldus Van Collenburg die komende vrijdag met zijn selectie voor de Silvercup zal aantreden in Alblasserdam tegen Souburgh.

 

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com