MSV’71 blijft in race voor periodetitel

M.S.V.’71 deed afgelopen zaterdag in Den Haag wat het moest doen. De equipe van Harry van Kapel won overtuigend met 2-8 van BMT. Christian van der Pol had met 4 treffers een groot aandeel in de ruime zege.

Door die overwinning blijft M.S.V.’71 nog steeds in de race voor promotie naar de 3e klasse. De strijd in de 4e klasse D voor de 3e plaats en de daarmee gepaard gaande vervangende periode titel is met nog slechts één competitie ronde te spelen ongemeen spannend. RAS staat nu derde met 43 punten (doelsaldo +27) gevolgd door GSD ESDO met 42 punten (doelsaldo +42). Op de 5e plaats staat M.S.V.’71 met 41 punten en een doelsaldo van +38.

Volgende week spelen RAS en EDSO tegen elkaar en neemt M.S.V.’71 het op tegen PGS Vogel dat met 40 punten op de 7e plaats staat. Bij een gelijkspel van RAS tegen ESDO en een overwinning van M.S.V.’71 op PGS Vogel mag M.S.V.’71 gaan deelnemen aan de nacompetitie voor promotie naar de 3e klasse.

Hierbij gaan we er voor het gemak vanuit dat Quintus eenvoudig zal winnen van het zwakke HPSV en Loosduinen geen kind zal hebben aan het nog puntloze Wanica Star, waardoor Loosduinen de titel pakt en Quintus de (vervangende) 3e periodetitel.

De wedstrijd van M.S.V.’71 tegen BMT was eenzijdig. De bezoekers uit Maassluis waren heer en meester. De Hagenaars, die alleen nog voor de eer speelden waren erg zwak in de omschakeling. Na een goed kwartier opende M.S.V.’71 de score door een kopbal van Jeremy van Loenen na een voorzet van Jack van der Vlugt (0-1).

Daarna hadden de mannen van Kapel volop mogelijkheden om de score verder uit te bouwen, maar het doelpunt viel volkomen onverwacht en onnodig aan de andere kant door een enorme blunder van Marnix Louter. De M.S.V.’71 doelman  trapte volledig mis waardoor Firat  Koc zo door kon lopen naar het verlaten doel.(1-1).

Maar nog geen minuut later had M.S.V.’71 de schade alweer gerepareerd toen Christian van der Pol een vloeiende combinatie met Joey Frerichs en Matthijs Jansen koel afrondde (1-2).

Vlak voor de pauze namen de gasten uit Maassluis nog wat meer afstand toen Jeremy van Loenen bij de achterlijn heel handig zijn tegenstander het nakijken gaf en vervolgens Christian van der Pol op maat bediende. (1-3).

Op slag van rust mocht de thuisploeg door een handsbal van Ricardo de Jager vanaf 11 meter aanleggen. Ali Sarikaya  deed dat voortreffelijk. (2-3).

Na de thee kwam de wedstrijd maar erg langzaam op gang. Na een half uur werd de doorgebroken Christian van der Pol onreglementair gestopt door Firat Koc. Die kon met een rode kaart op zak gaan douchen.

De vrije trap op de rand van de zestien werd snoeihard en zeer fraai door Matthijs Jansen de kruising in gejaagd. (2-4).

Twee tellen later had Jansen ook de 2-5 op zijn schoen toen hij vanaf de stip mocht aanleggen nadat invaller Rogier Pon binnen de zestien naar het gras was gewerkt. Maar doelman Cemal Gunay stopte de kalktrap.

Het restant van de wedstrijd werd nog eentoniger dan het al was. BMT gaf het toch al broze verzet nu helemaal op. Daardoor kon M.S.V.’71 heel simpel verder uitlopen naar 2-8 door doelpunten van Christian van der Pol (2 keer), Jeremy van Loenen en Adzine Akachar.

Door die zege kan M.S.V.’71 zich gaan opmaken voor de belangrijke thuiswedstrijd volgende week tegen PGS Vogel. Het elftal van Harry van Kapel zal die wedstrijd moeten winnen en verder het resultaat van RAS tegen GSD Esdo afwachten. Bij een gelijkspel tussen die twee en winst van  M.S.V.’71 kan de vlag in top op het M.S.V.’71 sportpark en kunnen de bierpompen open.

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld:
Marnix Louter, Joey Frerichs, Ricardo de Jager, Mohammed Rasuli, Ben Wesselius, Jeremy van Loenen, Matthijs Jansen, Dylan Dijksman (20 Adzine Akachar), Jack van der Vlugt (84 Tom Vreugdenhil), Christian van derPol, Rick de Jonge (75 Rogier Pon)

Bron: MSV’71
Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl