MSV’71 eenvoudig langs sv Houtwijk

M.S.V.’71 is goed aan de 2e helft van het seizoen begonnen. De eerste 2 wedstrijden na de winterstop leverde al 4 punten op en afgelopen zaterdag kwamen daar opnieuw 3 punten bij. De equipe van Harry van Kapel won in Den Haag vrij eenvoudig met 1-4 van SV Houtwijk. Jack van der Vlugt (foto) was een van de doelpuntenmakers.

MS.V.’71 wordt dit seizoen nogal geteisterd door veel tegenslag in de vorm van blessures. Vorige week kon Harry van Kapel eindelijk weer eens beschikken over Jeremy van Loenen en Dylan Dijksman. Maar deze week moesten beide sterkhouders alweer verstek laten gaan. Beiden raakten op de training geblesseerd. Dennis Veldkamp en Adzine Akachar waren de vervangers.

Op papier moest de tegenstander van deze middag te doen zijn. Thuis werd destijds bij de opening van het seizoen met 4-1 gewonnen van SV Houtwijk, dat op de ranglijst alleen het nog puntloze Wanica Star onder zich heeft.

Maar het duurde deze middag heel lang voordat het duel op het kunstgrasveld in Den Haag een beetje tot ontplooiing kwam. Beide ploegen slaagden er in het eerste bedrijf nauwelijks in om acceptabel voetbal op de kunstgrasmat in den Haag te leggen. In het eerste deel was M.S.V.’71 nog het dichtst bij een treffer, maar Rogier Pon en Jack van der Vlugt slaagden er niet in om de goede doelman Mitchel Kessels te verschalken. In het laatste deel was de thuisclub de bovenliggende partij met (gemiste) kansen van Abdelkarim el Man Meddarhri en Paul Didi Eesiah.

Na de pauze tapten de gasten uit Maassluis uit een ander vaatje. Er werd met meer beleving gespeeld en tactisch had Harry van Kapel ook een omzetting gedaan, waardoor zijn ploeg meer grip op het middenveld kreeg. Daarnaast was Christian van der Pol in de punt van de aanval in de ploeg gekomen voor Adzine Akachar. Het spel van de Maassluizers zag er nu veel beter uit en het was wachten op de openingstreffer van de gasten. Rick de Jonge was er na 10 minuten al heel dicht bij , maar zijn voortreffelijke kopbal werd met een onmogelijke redding nog gepareerd door Mitchel Kessels. Ook Ricardo de Jager, Christian van der Pol en Rogier Pon strandden daarna op de voortreffelijke Houtwijk doelman.

Maar na 64 minuten was het eindelijk dan toch raak. Jack van der Vlugt stond met een afgemeten voorzet aan de basis waarna Rick de Jonge droog raak schoot. (0-1). De voorsprong deed de concentratie bij de ploeg van Kapel verslappen. Men dacht waarschijnlijk dat de buit al binnen was. Want 3 minuten na de openingstreffer kwamen de gastheren op gelijke hoogte toen de M.S.V.’71 niet bij de les was na een ingooi van de tegenstander. (1-1).

Het Haagse feestje duurde echter niet lang. Want na de gelijkmaker pakte M.S.V.’71 de draad weer snel op. Matthijs Jansen was inmiddels in de ploeg gekomen voor Dennis Veldkamp. Nadat Paul Dorsman eerst nog op de lat had gekopt , bracht Christian van der Pol zijn ploeg na 78 minuten weer op voorsprong toen hij een vrije trap van Matthijs Jansen tot doelpunt promoveerde. (1-2).

Toen Jack van der Vlugt 5 minuten later na een voortreffelijke pass van Sven Schipper (ingevallen voor Rogier Pon) de 1-3 binnenschoot was de wedstrijd beslist. In de slotminuut maakte Mohammed Rasuli er zelfs nog 1-4 van met een wonderschone treffer. Rasuli legt uit hoe dat ging “Ik was net over de middenlijn en zag de keeper voor zijn goal staan. Toen hoorde ik Jack zeggen doe het MO. Schieten. Dat deed ik en zag de bal er heel mooi ingaan”. Mohammed Rasuli zag zijn ploeg een veel betere 2e helft afleveren dan het eerste bedrijf. Dat had volgens hem niet alleen te maken met de invallers. “In de eerste helft zochten we te weinig het middenveld. In de rust werd het door de trainer wat omgezet, zodat we in de omschakeling een man meer creëerden op het middenveld. Toen lukte het beter om de vrije man te vinden”.

MSV’71: Marnix Louter Joey Frerichs, Ricardo de Jager, Paul Dorsman, Ben Wesselius, Rogier Pon (80 Sven Schipper), Dennis Veldkamp (60 Matthijs Jansen), Mohammed Rasuli, Jack van der Vlugt , Adzine Akachar (45 Christian van der Pol), Rick de Jonge

Bron: MSV 71
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl