MSV’71 nestelt zich in de subtop na zege op HPSV

M.S.V.’71 presteert na de winterstop uitstekend. Ook laagvlieger HPSV moest er afgelopen zaterdag aan geloven. In het Zuiderpark in Den Haag won het elftal van trainer Harry van Kapel vrij eenvoudig met 2-5.  Man van de wedstrijd was Jack van der Vlugt, die 3 keer scoorde.

M.S.V.’71 kwam deze middag flitsend uit de startblokken. Vol overtuiging en met veel bravoure  werd de Haagse Politie Sport Vereniging vanaf de allereerste minuut de duimschroeven aangedraaid. De meeste spelers hadden de bal nog niet getoucheerd toen Jeremy van Loenen de score al opende. (0-1).  Een paar minuten later moest doelman Martin Zonneveld al voor de 2e keer de bal uit het net halen toen Jack van der Vlugt zijn eerste van de middag afdrukte. (0-2). En binnen het kwartier was de rappe vleugelspits opnieuw succesvol en bracht de stand op een veilige 0-3.

De wedstrijd leek hiermee al vroeg gespeeld.  Daardoor werd de concentratie bij M.S.V.’71  wat minder en was men slordiger in de afronding. Een slippertje van centrale verdediger Ricardo de Jager leverde M.S.V.’71 geen averij op omdat Niels van der Spek geen raad wist met de opgelegde kans. Zijn schot ging naast.

Geschrokken stelden de bezoekers snel orde op zaken en kwamen na 38 minuten op 0-4. . Een vloeiende aanval met Paul Dorsman en Rick de Jonge werd door Christian van der Pol binnengeschoten. (0-4).

Vlak voor de pauze kwamen de gastheren via een strafschop op 1-4. Ricardo de Jager vloerde Nick van Toor binnen de zestien. Niels van der Spek mocht vanaf 11 meter het vonnis vellen. (1-4).

M.S.V.’71 begon belabberd aan het 2e bedrijf. Veel onnodig balverlies, slordig en niet geconcentreerd. HPSV profiteerde razendsnel. Want binnen 5 minuten stond de 2-4 al op het bord. Een foutieve terugspeelbal van Mohammed Rasuli was de inleiding. Paul Dorsman probeerde het onheil nog te voorkomen door een overtreding te maken op de doorgebroken Niels van der Spek. Maar scheidsrechter Merkestein liet doorspelen waardoor van der Spek alsnog de bal kon binnentikken. (2-4).

De thuisclub putte moet uit deze snelle 2e goal en ging met veel inzet op zoek naar de aansluitende treffer.  Het Haagse overwicht leverde echter niet meer op dan een paar halve kansen. De thuisploeg ging wel steeds meer ruimte weggeven waardoor  M.S.V.’71 nog een paar grote mogelijkheden kreeg om de score verder uit te bouwen met Christian van der Pol in een belangrijke rol. Eerst raakte de M.S.V.’71 spits de paal. Daarna wist hij met een prima actie Rick de Jonge in stelling te brengen (schot geblokt) en tenslotte maakte hij zich in de zestien in de kleine ruimte geweldig vrij, maar werd zijn schot gekeerd door doelman Zonneveld.

Toch zou het nog 2-5 worden.  Vroeg storen van Jack van der Vlugt bezorgde de bal bij Christian van der Pol, die razendsnel Rick de Jonge aanspeelde. Diens voorzet kon vervolgens simpel worden binnengetikt door Jack van der Vlugt. Zijn derde deze middag.

Na afloop vroegen we van der Vlugt of hij bij de senioren wel eens eerder 3 doelpunten in één wedstrijd had gemaakt ? “Nee. Twee weken geleden bijna wel, maar toen werd die 3e goal van me afgepakt. Dat was tegen GSC ESDO. De scheidsrechter keurde een glaszuiver doelpunt van mij af. Gelukkig maak ik er nu wel 3. Een mooie revanche. Toch ?”.

De mindere 2e helft van zijn ploeg verklaarde van der Vlugt als volgt : “Vooral gemakzucht denk ik. We gingen moeilijk voetballen. We dachten dat we Barcelona waren. Maar wij moeten het vooral simpel houden. Kort kort lang. En nu gingen we kort kort. De trainer gaf het in de rust nog aan om in de 2e helft scherp te blijven en de tegenstander niet te onderschatten. En toch gebeurde het. Daardoor kon  HPSV  nog op 2-4 komen met de kans op 3-4. En dan zouden we het zelfs nog moeilijk hebben gekregen. Gelukkig gebeurde dat niet en kon ik de bevrijdende 2-5 maken”.

Door de goede reeks klimt M.S.V.’71 gestaag op de ranglijst en komt langzaam de 3e plaats in het vizier. Is het spelen van de nacompetitie inmiddels een item bij jullie, vroegen we de man van de wedstrijd tenslotte.

“Natuurlijk willen we die graag halen. Ik denk dat het wel een doel is van ons. Als je ziet hoeveel punten we hebben gepakt de afgelopen periode. We moeten gewoon zo door blijven gaan. Het team staat goed. En er is ook veel plezier in het elftal. We doen vaak samen een biertje op de club of gaan met z’n allen stappen en dat is belangrijk. Dat zie je in het veld ook gewoon terug. Iedereen werkt voor elkaar en er is een goede sfeer. Dus wie weet waar dat nog toe kan leiden.

Voor M.S.V.’71 kwamen de volgende spelers in het veld:

Marnix Louter, Karim Attsou, Ricardo de Jager, Paul Dorsman, Ben Wesselius, Jeremy van Loenen, Mohamed Rasuli, Matthijs Jansen (70 Dylan Dijksman), Jack van der Vlugt (85 Tom Leinweber) , Christian van der Pol, Rick de Jonge

Bron: MSV’71


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl