MSV’71 onder de maat tegen GSC ESDO

Maasluis – Voordat het Oktoberfeest bij M.S.V.’71 losbarstte moest afgelopen zaterdag eerst een kater worden weggewerkt. Want het elftal van trainer Harry van Kapel presteerde onder de maat en verloor verdiend met 0-3 van GSC ESDO.

En de dag was nog wel zo feestelijk begonnen voor de ploeg uit de Steendijkpolder. Want eerder die dag werd rond het middaguur het prachtige nieuwe kleedkamergebouw officieel geopend door Burgemeester Edo Haan. Het eerste elftal van M.S.V.’71 kon even later geen vervolg geven aan de feestvreugde. Want de thuisploeg presteerde onder de maat. Het begin was nog niet eens zo slecht. Met name Jack van der Vlugt was een paar keer dreigend voor het doel van Achmed Amheye.

Maar na het redelijke begin werd het minder bij de gastheren. Het spel van de Maassluisers was heel slordig. Er werd veel onnodig balverlies geleden en men speelde in een te laag tempo. Het hielp de bezoekers in de wedstrijd.

Zij profiteerden snel. Uit een hoekschop kopte de mee opgekomen boomlange centrale verdediger Khalid Faik steenhard raak (0-1). De teleurstelling was amper verwerkt toen ook nog Dennis Veldkamp geblesseerd naar de kant moest. De spelbepalende middenvelder was hard aan zijn neus geraakt en moest voor onderzoek naar het ziekenhuis.

Aan het eind van de eerste helft kwam M.S.V.’71 weer wat beter in de wedstrijd en creëerde 2 grote mogelijkheden. Eerst stuurde Mohammed Rasuli met een schitterde pass Jack van der Vlugt op pad. Maar de inzet van de rappe rechtsbuiten was onvoldoende voor de gelijkmaker.

En twee tellen later was diezelfde van de Vlugt de aangever. Hij vond de vrijgelopen Christian van der Pol. De spits, die lange tijd geblesseerd is geweest zag de volledig vrijstaande Adzine Akachar over het hoofd en ging voor eigen succes. Maar zonder resultaat. Met goede bedoelingen kwam de thuisploeg na de pauze uit de kleedkamer. De 0-1 achterstand diende zo snel mogelijk goedgemaakt te worden. De ploeg uit Maassluis ontwikkelde ook een veldoverwicht, maar dat leverde slechts een aantal halve kansen op.

De bezoekers uit de Schilderwijk in Den haag doorzagen het gevaar en trokken fel van leer. De botte bijl kwam af en toe te voorschijn. In die fase gingen Stefano Kalpoe, Khalid Faik, Achmed Amheye en Nordin Zambib op de bon. Bij M.S.V.’71 was er weer eens geel voor Joey Frerichs.

Het spel werd er niet beter op. Vooral de mannen van Kapel bakten er niets meer van. GSC ESDO profiteerde optimaal. Eerst schoot Redouan Akharraz zijn ploeg via een razendsnelle counter in veilige haven (0-2). En vlak voor was het Anouar Amzini, die de kater voor M.S.V.’71 compleet maakte.

Bron: MSV’71


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl