Nexus in extremis naar volle winst

ROTTERDAM – In het ‘brandersweekend’ stond voor de Schiedamse korfballers de uitwedstrijd tegen NIO uit Rotterdam (Schiebroek) op het programma. Voorgaand aan de wedstrijd had NIO slechts één punt verdiend uit een gelijkspel, waar Nexus op een gedeelde tweede plek stond. Ondanks het onstuimige weer eerder op de dag, kon Nexus in droge omstandigheden als favoriet proberen de punten te pakken.

Dat het waarmaken van een favorietenrol niet altijd even makkelijk is merkten de Schiedammers direct aan de start van de wedstrijd. Nexus maakte onnodige plaatsfouten en miste scherpte in de afronding, daarentegen wist de ploeg uit Schiebroek middels twee snelle doorbraken een ietwat verrassende 2-0 voorsprong te pakken. Naarmate de eerste helft vorderde kwam men wat beter in de wedstrijd en ging het afronden ook beter. De rust werd dan ook bereikt met een 5-7 voorsprong voor de Schiedammers.

Na rust was het wederom NIO dat de score opende. Mede doordat er niet goed genoeg geconcentreerd werd verdedigd wisten de gastheren de stand gelijk te trekken. Net als in voorgaande wedstrijden liep de tweede helft niet heel soepel aan de Schiedamse zijde en kon het maar lastig doelpunten te maken. Toch zorgde de individuele kwaliteit van Nexus ervoor dat er met nog 10 minuten op de klok een comfortabele 2-punts marge op de borden verscheen. De wedstrijd leek beslist, maar niets bleek minder waar. NIO zette aan voor een slotoffensief en wist zich terug te knokken in de wedstrijd. Op 11-11 was alles weer mogelijk en kregen beide partijen kansen om een definitieve genadeklap uit te delen.

Met nog een dikke minuut op de klok scoorde Nexus de bevrijdende 11-12, in de aansluitende Rotterdamse aanval werd er echter meteen weer gescoord, waardoor een puntendeling in het vooruitzicht lag. Gelukkig voor Nexus wist Wilfred Koppe in de ‘dying seconds’ de voorsprong te forceren met zijn karakteristieke kans uit een vrije bal. NIO kreeg nog 1 aanval, maar wist hieruit niet meer te scoren en zo eindigde de wedstrijd in 12-13 en konden er, overigens niet geheel verdiend, toch nog twee punten bijgeschreven worden.

Door het verlies van koploper ADO tegen DSO staat Nexus nu met ADO, OZC én DSO op een gedeelde eerste plaats. Laatstgenoemde zal volgende week zaterdag om 16:00 de tegenstander zijn, waarbij de belangen dus duidelijk zijn.

Bron: Nexus


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl