Korfbal: Sterke eerste helft Nexus genoeg voor winst

SCHIEDAM – Zaterdag 22 september stond voor Nexus de 3e wedstrijd van het veldseizoen op het programma. Na het onnodige verlies tegen ADO in de voorgaande wedstrijd was dit een mooi moment om de stijgende lijn vanuit de voorbereiding weer voort te zetten. Ventura Sport werd het spreekwoordelijk slachtoffer van de Schiedamse dadendrang. De gasten uit Strijen liepen continu achter de feiten aan en mochten blij zijn dat Nexus in de 2e helft een mindere fase had, zodat zij na een alleszeggende 12 – 4 ruststand de score nog enigszins dragelijk konden maken. De winst kwam echter nimmer in gevaar (17 – 11).

Nexus begon zeer sterk aan de eerste helft. Binnen enkele aanvallen lagen er al 5 doelpunten in en daarmee was het eerste gat al geslagen. Het aanvalsspel verliep soepel en verdedigend werd Ventura het vuur na aan de schenen gelegd. Met name in de rebound was Nexus heer en meester, zodat Ventura Sport veel een schots aanvallen produceerde. Na het eerste kwartier nam de scoringsdrift bij Nexus enigszins af en kwam ook Ventura meer terug in de wedstrijd. Nexus bleef wel de bovenliggende partij en kon de voorsprong gestaag uitbreiden. Dit resulteerde in een uiterst comfortabele ruststand van 12-4.

In de tweede helft begon Ventura sterk met 3 snelle doelpunten en ook verdedigend werd de druk flink opgeschroefd. Nexus had het hier het eerste kwartier aanvallend vooral lastig mee waardoor de scores lang op zich lieten wachten. Na het inbrengen van enkele wissels vond Nexus haar spel weer terug en kon er na de lange doelpuntloze periode weer gescoord worden. Het spel ging hierbij gelijk op wat resulteerde in een eindstand van 17-11. Volgende week speelt Nexus tegen het nog puntloze NIO uit Rotterdam.

Bron: Nexus
Foto: Sander van der Heide


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl