Nick Belgraver (Pollux) traint straks eigen team

Jarenlang was Nick Belgraver (34) niet weg te denken uit het eerste team van de Vlaardingse hockeyclub Pollux. maar aankomend weekend speelt hij, na 16 jaar de kleuren van de Vlaardingers te hebben verdedigd, zijn laatste wedstrijd en stopt hij er toch echt mee. Stilzitten is er echter niet bij, want de hockeyer wordt straks trainer van het team waarin hij nu nog acteert als veldspeler en menig strafcorner tot doelpunt promoveert.

Die laatste rol is hem overigens niet vreemd. ,,Ik ben al een aantal jaren trainer van het eerste damesteam bij de club”, vertelt de strafcornerspecialist. “ik vind het mooi dat ik nu het eerste herenteam onder mijn hoede krijg. Dat zal wel even wennen worden aangezien ik nog niet eerder een herenteam onder mijn hoede heb gehad.”

Over een paar maanden traint hij dus zijn huidige teamgenoten. “Ik moet een andere rol gaan aannemen. Er zit  wel een wezenlijk leeftijdsverschil tussen mij en de meeste spelers, want die zijn vaak jonger dan 25 jaar. Het scheelt dat de jongens bij het bestuur te kennen gaven dat ze mij graag als coach wilden hebben. Ik voel het vertrouwen van het team en dat vind ik een belangerijk gegeven.”

Een overstap van het dameshockey naar het herenhockey valt en staat met een aantal wijzigingen.
“Het verschilt niet heel erg veel hoor, want hockey is en blijft gewoon hockey. Maar het enige verschil is misschien dat de heren fysieker iets sterker zijn en de aanpak vaak iets directer is. Dat vraagt misschien om hele kleine aanpassingen, maar eigenlijk blijft het gewoon hetzelfde.”

Belgraver kijkt erg uit naar het nieuwe seizoen. ,,Dat wordt heel erg mooi. Het is mijn doel ons eerder veilig te spelen, zodat we aan het einde niet meer zo te hoeven billenknijpen.”

Foto: Mischa Keemink

Dit is een artikel uit de nieuwe waterwegsport.nl magazine ! Pik hem op bij je sportvereniging of lees hem online.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl