Ongekende comeback van Sparta tegen AZ

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam heeft op bizarre wijze het eerste punt van de competitie weten te behalen. De Rotterdammers speelden een onthutsend zwakke eerste helft, maar vochten zich vervolgens zeer knap terug in de tweede helft: 4-4.

Het waren roerige dagen voor Sparta voor aanvang van het duel met AZ, waar met name veel transferperikelen de rust op het Kasteel verstoorden. Wellicht dat dit de reden was voor de zeer zwakke start van de Rotterdammers tegen een frivool voetballend AZ. Na iets meer dan een half uur spelen stonden de Rotterdammers namelijk al met 0-4 achter. Met name Aboukhlal en Karlsson waren de smaakmakers bij AZ, met twee doelpunten en evenveel assists. Bij Sparta zakten een aantal spelers juist door de ondergrens. Even voor tijd kon Koopmeiners zelfs de 0-5 maken vanuit de strafschopstip, maar zijn inzet trof de lat.

Maar na de thee kwam Sparta ineens een stuk beter voor de dag. AZ gaf niet meer thuis en leek bovendien geïrriteerd toen een aantal dingen niet meer lukten. Sparta maakte hiervan handig gebruik door via Harroui terug in de wedstrijd te komen. Omdat Bizot de bal in twee instanties uit wilde rollen mocht de beste Spartaan een vrije trap vanaf vijf meter binnenschieten. Dit zorgde voor nieuwe aanvalslust bij Sparta, waar Abels met een schitterend doelpunt niet veel later voor de 2-4 zorgde. Uiteindelijk gaf Bizot wederom een cadeautje door Meijers in het strafschopgebied neer te halen en daarmee ook zijn tweede gele kaart te pakken. De daaropvolgende strafschop werd knap binnengeschoten door Thy. Invaller Mijnans luisterde uiteindelijk in de slotfase een goede invalbeurt op door de Spartaanse comeback compleet te maken: 4-4.


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl