Piet Boon (HVC’10): ‘Stappen zetten in teambeleving en wedstrijdinstelling’

Helemaal tevreden is Piet Boon, sinds dit seizoen trainer bij HVC’10 in zijn woonplaats Hoek van Holland, niet over de verrichtingen van zijn ploeg in de zaterdag tweede klasse C. Het was allemaal te wisselvallig vindt de Hoekse trainer.

,,De eerste seizoenshelft hebben we als team goede wedstrijden gespeeld, maar ook heel slechte. Individueel hebben we teveel persoonlijke fouten gemaakt, die ons punten hebben gekost. De laatste weken zien we gelukkig goede vooruitgang, vooral als we de bal niet hebben. Tevens is het goed om te zien, dat de jongere spelers op de deur aan het kloppen zijn, wat een gezonde concurrentie geeft.”

Binding

En er is nog iets, dat Boon positief opvalt. ,,We zien ook het voetbal meer gaat leven in Hoek van Holland, waardoor we meer mensen zien op de club uit het dorp. Dat is heel belangrijk om ook de sociale binding met elkaar te verbeteren. Om wat te bereiken moeten we stappen zetten in teambeleving en wedstrijdinstelling. We voetballen bij vlagen echt goed, maar als het iets minder gaat, moeten we mentaal daar beter mee omgaan.”

Piet Boon stapt dan ook met een goed gevoel het nieuwe jaar in. ,,Ik verwacht, dat we de goede lijn van de laatste weken kunnen doortrekken. We moeten constanter worden en wedstrijden eerder beslissen. Dat zal niet vanzelf gaan, maar het besef is er in de groep, dat we meer meters moeten maken om tot een goed resultaat te komen. In deze klasse zijn de onderlinge verschillen heel klein, waardoor er nog veel mogelijk is.”

Voorbereiding

Als voorbereiding op die tweede seizoenshelft, belegt HVC’10 begin januari een trainingskamp in eigen land. De selectie zal van 3 tot en met 5 januari in Soest verblijven. Op 11 januari wordt er geoefend tegen vv Schalkhaar (op De Rondgang, 14.30 uur) en een week later gaat HVC’10 voor een oefenwedstrijd op bezoek bij eersteklasser sv Honselersdijk, geen onbekende club voor Piet Boon.

Gevraagd naar zijn mening wie hij aan het seizoen van het seizoen met de kampioensschaal ziet zwaaien, zegt Boon: ,,De kampioen zal komen uit het drietal DSO, UVS en Valken’08.”

Foto: Mischa Keemink
Bron: Haaglandenvoetbal.nl


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl