PPSC laat dure punten liggen

 

Schiedam – PPSC heeft vanmiddag duren punten verloren. Op eigen terrein speelde het 3-3 tegen laagvlieger HWD. Hierdoor is het gat met koploper Victoria’04 opgelopen naar zeven punten.

De Schiedammers kwamen door Calvin Barkmeijer nog wel op voorsprong, maar doordat het vele kansen (Rick Beumer en Jerry Gomes Ferreira) niet wist te verzilveren kon HWD terug in de wedstrijd komen. Ook na de gelijkmaker kreeg PPSC de beste mogelijkheden op een voorsprong, maar was het ronduit matig in de afronding. De Rotterdammers namen hierop brutaal de leiding, al hing aan de 1-2 wel een buitenspelluchtje.

Na de voorsprong van HWD was het andermaal Jerry Gomes Ferreira die een grote kans om zeep hielp wat enkele minuten Gevolgd werd door een 1-3, die voortkwam uit  gepingel in de eigen zestienmeter.

Toch wist PPSC zijn rug te rechten en kwam het terug in de wedstrijd dankzij Rick Beumer. Een slotoffensief volgde, wat beloond werd met de 3-3 Mohammed Benomar. Met nog enkele minuten te spelen ging ‘PP’ naarstig op zoek naar een terechte overwinning. Jerry Gomes Ferreira, die duidelijk zijn dag niet had, kreeg hier ook de kans voor, maar hij wist andermaal de keeper niet te passeren. De 3-3 bleef dus op het scorebord staan.

Trainer Jeremy Hagestein was erg teleurgesteld in deze puntendeling. ,,We hebben vandaag twee dikke verliespunten geleden en dat vind ik erg pijnlijk. Ik baal ervan dat dit tegen HWD is gebeurd, wat ik een matige ploeg vind. Ook ben ik furieus over de vele gemiste kansen. Kijk, fouten worden overal gemaakt, maar je maakt het je elftal wel lastiger als je voorin verzuimd, want hiermee zorg je er wel voor dat de druk bij een ander ligt. Ik heb dus erg veel moeite met deze gemiste kansen van vandaag. Wel vond ik dat we de eerste helft heel goed speelden met een hoog tempo en in een goede formatie met veel dreiging. Ook positief is dat we in ieder geval wel kansen creëren. Toch voelt dit gelijkspel als een verlies. We zullen moeten leren ook tegen mindere tegenstanders sneller te omschakelen en niet altijd de lange bal te spelen, maar heel pimpel: het missen van de kansen heeft ons vandaag twee punten gekost”, aldus een balende Hagestein.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Elijah Valk

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com