Schiedam – PPSC heeft wederom drie punten aan hun totaal mogen toevoegen. Het wist op eigen terrein LMO met 2-0 te verslaan, na een 1-0 ruststand. Het was voor de Schiedammers al weer hun tiende zege op rij. ‘PP’ dat nu een cruciale face ingaat met ontmoetingen tegen Hermes DVS, Maense en Victoria’04 staat momenteel op de derde plaats. Hiermee kwalificeren de Schiedammers zich voor de nacompetitie.

PPSC ging fel van start vanmiddag en kreeg in de eerste paar minuten al enkele grote kansen. Het kwam in die fase dan ook terecht op voorsprong door een treffer van Rick Beumer. Na deze sterke openingsfase van de thuisploeg werd de wedstrijd rommelig en bracht PPSC zichzelf in moeilijkheden. Toch wist PPSC veel kansen te creëren, echter werden de legio kansen niet benut. LMO daarentegen kreeg gaande weg veel ruimte voorin waardoor het enkele malen dichtbij de gelijkmaker was.

In de tweede helft ging het spel op die voet verder. ‘PP’ kreeg de grote kansen, maar ook LMO stichtte gevaar voor het doel van Martijn Hertog. Een kwartier voor tijd kwamen de gasten uit Rotterdam toch op gelijke hoogte alleen werd deze treffer, door de goed fluitende vrouwelijke scheidsrechter, afgekeurd vanwege buitenspel. Voor de thuisploeg was deze waarschuwing het sein om nog meer druk naar voren te zetten. Het leverde enkele hachelijke momenten op voor het doel van LMO. Tien minuten voor tijd was het Jerry Ferreira Gomes die met een puntertje de wedstrijd op slot deed; 2-0.

Trainer Jeremy Hagestein klonk zeer opgelucht na deze overwinning. ,,De eerste helft creëerden we echt heel veel alleen de afronding liet wel te wensen over. Na die 1-0 waren we te gemakzuchtig en de tweede helft was echt verschrikkelijk slecht. Sommige dingen zijn niet verklaarbaar” vond Hagestein. ,,Op den duur konden we niet meer het spel spelen dat we willen spelen. Is het spanning of gemakzucht, ik weet het niet. Dat we toch winnen moet een opsteker zijn voor de groep, maar die slechte fases mogen we niet meer hebben”, aldus Hagestein die vanmorgen hoorde dat SVV zich teruggetrokken heeft uit de competitie. ,,Ik vind het voor de club heel jammer dat het zo gaat, want het gaat nu wel heel erg bergafwaarts. Toekomstgericht is dit niet best. Of het voor consequenties heeft, dat niet, denk ik. We moesten nog wel een keer tegen hen spelen, maar gezien het drukke programma komt een vrij weekend niet ongelegen voor ons”, sprak de hoofdtrainer.

Avatar foto

DoorElijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com