PPSC na winst op Hermes DVS verzekerd van nacompetitie

Schiedam – PPSC heeft vanmiddag revanche genomen op de 6-3 nederlaag eerder dit seizoen tegen Hermes DVS. ‘PP’ dat sindsdien elf maal won en éénmaal gelijkspeelde, wist ook vanmiddag de punten in eigen huis te houden, het won namelijk met 2-1. Door deze overwinning speelt PPSC sowieso nacompetitie. PPSC dat nu derde staat in de competitie kan alleen nog bijgehaald worden door Maense. Beide ploegen strijden. Of om de laatste periodetitel. Daarnaast zal de hoogt geklasseerde ploeg ook mogen deelnemen aan het ‘toetje’, waardoor PPSC en Maense zich nu dus gekwalificeerd hebben.

Gistermiddag was PPSC in de eerste helft oppermachtig. Via Een fanatisch schot van Harun Boutaybi kwam het na ruim 10 minuten spelen al op een 1-0 voorsprong. PPSC bleef op jacht naar meer doelpunten en via Jerry Ferreira Gomes werd die ook gemaakt, zodat er met 2-0 werd gerust. In de tweede helft waren de rollen omgedraaid. Hermes was hierin de betere en kwam al snel terug in de wedstrijd 2-1. Toch wist PPSC zich niet helemaal van de wijs brengen en konden er drie punten worden bijgeschreven.

Trainer Jeremy Hagestein was zeer trots op zijn ploeg. ,,De eerste helft hebben we onszelf echt eens beloond. We speelden echt fantastisch. Vanaf de eerste minuut waren wij heer en meester. Wat ik normaal nooit doe en vanaf nu ook niet meer is in de rust veel complimenten uitdelen, want de tweede helft speelden te onrustig en Hermes kwam terecht terug in de wedstrijd. We hebben ons weten te reden, mede door goed verdedigend werk van Emile van Schie en Max de Bruijn. Nu we de nacompetitie gehaald hebben, wil het niet zeggen dat we de teugels kunnen laten vieren. We hoeven alleen niet te winnen, alleen voor het vormbehoud is het wel weet noodzakelijk”, sloot de hoofdtrainer af die ook vernam dat al zijn selectiespelers volgend jaar bij PPSC zullen blijven.

Op 11 mei zal PPSC de competitie weer hervatten. Dan staat het treffen tegen Maense in Rotterdam op het programma.

De fotoserie van dit duel is te bekijken via deze link !

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com