Het team van coach Stefan Collard is het seizoen in de BENE League goed begonnen. In de uitwedstrijd tegen de Turnhout Tigers werd het in overtime 4-5 voor de Dordtse club.

Dordrecht Lions

Hier ging wel een moeizame start aan vooraf. Het waren de Belgische gastheren die in de persoon van Nick Verschuren die kort voor het einde van de eerste periode de 1-0 lieten aantekenen. In de 25ste minuut kwam daar nog de 2-0 bij: Het was Tiger Koen Bakker die goalie Fabian Schotel passeerde. Nog geen twee minuten later was het voor de derde maal Turnhout wat kon juichen na de goal van Thomas Vekemans.

Toch waren de Lions geenszins van plan om met een verlies weer huiswaarts te keren. Het was Rens de Jongh die in de dertigste minuut Turnhout goalie Deniz Mollen passeerde en de 1-3 op het scorebord bracht. Het ware karakter van de Dordtenaren kwam hier mee naar boven want de 2-3 hing in de lucht en kwam dan ook in 34ste minuut door Phillipe Boutrsgirgis uit een powerplay situatie.

Pas in de derde periode kwam er verandering in de stand. Goalgetter Dion van ’t Hof zorgde voor de 3-3. De Tigers waren gebrand op een thuiszege en dat bleek wel uit de snelle goal die volgde: Bradley Deveraux zorgde voor de 4-3. Dit bleek achteraf niet genoeg want vijf minuten voor tijd was het Milan Boer die namens de ProClass Lions de stand weer in evenwicht bracht (4-4). Overtime moest uitkomst gaan bieden omdat de reguliere speeltijd geen winnaar opleverde. Die winnaar kwam al snel want in de eerste minuut was het Valentijn Scheffe die met de beslissende goal twee punten veilig stelden voor de Lions.

Man of the Match aan de kant van ProClass Lions was Floris Veenhuizen

Na afloop was coach Stefan Collard meer dan tevreden over zijn ploeg: “Door teamwork en conditie hebben wij de winst weten binnen te halen. Het team heeft echt keihard gewerkt. Ik baal dat ik er niet bij ben volgende week bij de eerste thuiswedstrijd tegen Antwerpen vanwege bondsverplichtingen, maar ook daar heb ik weer de volle vertrouwen in. Dan is Bart Vink ook weer van de partij.”

Komende zaterdag 3 oktober is de eerste thuiswedstrijd van het seizoen tegen Phantoms Deurne. Aanvang 21.15 uur, Sportboulevard in Dordrecht.

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie