Punt Kethel Spaland in knotsgek duel

Rotterdam – Kethel Spaland heeft vanmiddag een punt gepakt tegen Alexandria’66. Na een dramatisch begin van de Schiedammers waarin ze na 12 minuten spelen al met 3-0 achterstonden, wist Kethel Spaland zich terug te vechten met een 4-4 als gevolg.

Na die 3-0 achterstand gingen de kopjes van Kethel Spaland niet hangen en werd er naarstig op gezocht naar de aansluiting. Amper tien minuten later scoorde Yuri Nooteboom de 3-1 en wist Tini Lansbergen vlak voor rust de spanning helemaal terug te brengen door vanuit een strafschop de 3-2 te scoren.

Nadat Tini Lansbergen in de tweede helft zijn tweede treffer, scoorde leek het erop dat Kethel Spaland alsnog de drie punten zou binnenhalen. Echter vlak na de 3–3, scoorde Alexandria’66 de 4-3. Met nog een half uur te spelen maakte Tini Lansbergen zijn derde van de middag en leek de 4-5 een kwestie van tijd. Ondanks verwoede pogingen werd er niet meer gescoord.

Trainer Peter van Buren sprak van een dramatisch begin. ,,De eerste tien minuten was amateuristisch ten top. We hadden een goede trainingsweek gehad en daarnaast oefenwedstrijd gewonnen (Meeuwenplaat). Als je dan zo een wedstrijd begint, ja dat is echt ongrijpbaar. Ik heb wel een speler laten warmlopen, maar toch besloten niemand te wisselen. In de rust, toen het dus al 3-2 stond, heb ik de ploeg toch complimenten gemaakt, want ze hebben wel karakter getoond door zich zo terug te vechten. Ook in de tweede helft bleef de ploeg positief. Dat geeft wel aan dat het in de groep goed zit. We hadden echt nog kunnen winnen vandaag. Toch zie ik het positief. We zijn een punt uitgelopen op SSS en staan nu vier punten los van directe degradatie”, aldus Van Buren.

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com