Rens van Troost (Excelsior’20) op cricketstage in Zuid-Afrika

Schiedam – Rens van Troost, één van de crickettalenten van Excelsior’20, gaat in het nieuwe jaar voor drie maanden trainen bij de wereldberoemde cricket academy van Gary DKirsten in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. ,,Een geweldige kans,” aldus cricketvoorzitter en vader Luuk van Troost, ,,om op alle vlakken van de cricketsport beter te worden.”
De 21-jarige Rens van Troost, die net buiten Oranje viel maar wel in de wintertraining werd betrokken, gaat samen met Spartaan Max Hoornweg, eveneens een jong Nederlands talent. Drie maanden lang zal op de academy aan alle facetten, dus zowel bowlen als batten als fielden, aandacht worden besteeds. Ook de instelling, houding en inzet zullen de nodige uurtjes aan bod komen. Van maandag tot een met vrijdag van 8 tot 17 uur zal de openingsbowler elke week scherp moeten zijn. In het weekend mogen de cricketers uitgbreid chillen, o.a. in het zwembad van het prachtige onderkomen dat met meer deelnemers wordt gedeeld.

Afgelopen seizoen kwam Rens van Troost, die veel kampt met rugproblemen, haperend op gang maar had hij uiteindelijk een belangrijk aandeel in de Nederlandse titel met zijn 23 genomen wickets. Het is zeker de bedoeling dat Rens van Troost gaat leren op de juiste manier met zijjn rug om te gaan en om net zo sterk terug te komen als teamgenoot Roel Verhagen. ,,Een geweldige uitdaging,” stelt Rens van Troost, ,,waar elke cricketer beter van wordt.”

Door: Ton de Leede
Foto: Archief Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl