Rood Feyenoord onderuit tegen promovendus

DOETINCHEM – Feyenoord heeft zich niet weten te revancheren tegen promovendus de Graafschap. Na de teleurstelling tegen Trencin wist de ploeg van oefenmeester Giovanni van Bronckhorst tijdens de competitiestart zondagmiddag opnieuw niet te winnen. In Doetinchem werd het 2-0 voor ‘de Superboeren’. Feyenoord eindigde de wedstrijd met negen man door rode kaarten van Eric Botteghin en Jean-Paul Boëtius.

Door: Mike Bos

Feyenoord begon goed aan de wedstrijd. Jordy Clasie was al vroeg dichtbij de openingstreffer. Zijn inzet werd ternauwernood gepakt door doelman Hidde Jurjus. Ook Tony Vilhena kreeg een mogelijkheid, maar deze ging naast het doel. Aan de andere kant was Sven Nieuwpoort na twintig minuten gevaarlijk. Uit een afgemeten voorzet kopte hij op de lat. Tien minuten later was het wel raak voor De Graafschap. Aanvaller Fabian Serrarens profiteerde optimaal van zwak keeperswerk van Justin Bijlow en kon uit een rebound ongedekt de 1-0 binnenschieten. De Rotterdammers hadden het lastig op de Vijverberg. De gastheren hadden een goed georganiseerde defensie staan, waardoor het voor Feyenoord moeilijk voetballen bleek.

In de tweede helft ontaarde zich een stevig duel. Onderling werden er op sommige momenten felle duels uitgevochten. Tonny Vilhena was kort na rust dichtbij de gelijkmaker toen hij vanaf de linkerkant op kon stomen. PSV-huurling Hidde Jurjus kon voor de promovendus redding brengen. Tot overmaat van ramp kreeg Eric Botteghin 25 minuten voor tijd zijn tweede gele kaart van de wedstrijd gepresenteerd, waardoor de Rotterdammers verder moesten met tien man. Na de rode kaart kregen de gastheren een grote kans om de voorsprong uit te bouwen, maar het schot van vleugelspeler Youssef el – Jebli werd geblokt door een Rotterdams been. Jean-Paul Boëtius was aan de andere kant ook dichtbij. Zijn inzet spatte uiteen op de binnenkant van de paal. In de rebound was de doelman alert. Feyenoord werd ondanks het ondertal sterker. Een vrije trap van Steven Berghuis ging maar net over. Maar even later moest Feyenoord zelfs verder met negen veldspelers. Jean-Paul Boëtius werd na een cynisch applaus richting de scheidsrechter met zijn tweede gele kaart van het veld gestuurd. Feyenoord was in de slotfase nog wel erg dichtbij met debutant Luis Sinistera, maar de Colombiaan kwam een paar centimeters te kort om de bal echt goed te kunnen raken. Ver in blessuretijd verdubbelde Stef Nijland, naar verdedigende fout nog wel de score. Zo eindigde wedstrijd in 2-0, een nieuwe forse dreun voor de Rotterdammers.

Foto: Yannick Verhoeven


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl