Schiedamse derby SVV (zo) – Excelsior’20 met supercup sausje

De Schiedamse derby SVV – Excelsior’20, die vanmiddag om 14:00 uur op het programma staat is er een met meerdere belangen. Het treffen van de twee hoogst speelende teams van Schiedam stond afgelopen in de finale van het Schiedams kampioenschap 2017 ook op het programma maar deze strijd op het terrein van HBSS haalde door een scheenbeenbreuk van SVV-doelman Serhan Tenekecioglu het einde niet.

De organisatie van het Schiedams kampioenschap bepaalde hierop dat beide teams dit jaar door het leven gaan als Schiedams kampioen maar de vraag rees wie de jeneverstad in 2019 gaat vertegenwoordigen in het supercuptreffen Schiedam/Vlaardingen waarin Deltasport de tegenstander zal zijn. Kort geleden kwam de organisatie van de supercup met een passende oplossing: De ploeg die Vlaardings kampioen Deltasport zal treffen komt voort uit de twee wedstrijden die SVV (zo) en Excelsior’20 in de competitie 2018/2019 tegen elkaar spelen.

Degene die de finale van de supercup zal spelen wordt achtereenvolgens bepaald door:

  • Het aantal punten over twee wedstrijden verlies =0, gelijk=1, winst=3.
  • Doelsaldo over twee wedstrijden
  • Indien dan nog gelijk strafschoppen genomen na de laatste wedstrijd Excelsior’20 – SVV (zo)

Naast dit gegeven is het natuurlijk voor beide ploegen van belang vandaag de drie bij te schrijven. Excelsior’20 staat met 11 uit 7 op plaats 6 van de competitie met slechts 1 puntje achterstand volgt promovendus SVV (zo) dat plaats 7 bekleed. Door een overwinning kunnen beide teams de sprong maken naar de bovenste plaatsen.

Foto: Archief Mischa Keemink

 

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl