Snelle zege cricketers Hermes DVS bij HCC2

Schiedam – Op bezoek bij HCC2 hadden de cricketers van Hermes-DVS nauwelijks enige tegenstand te duchten. De thuisploeg kwam tot 132 runs all out waarna de Schiedammers na 23 overs de wedstrijd beslisten met 133 voor 3 verloren wickets.
Hermes-captain Sebastiaan Braat was een tevreden man, met de 2e overwinning op zak. Ook VVV en Bloemendaal hebben al te maken gehad met de lichtblauwe dadendrang. De reserves van ‘De Groote Haegsche’ maakten geen gebruik van het kleine en razendsnelle veld. De bowlers van Hermes deden bijna alles goed en hadden een dankbare steun aan het veld. Sebastiaan Braat (3 wickets), Olivier Elenbaas (3), Ralph Elenbaas (2), Davy Verweij (1) en Sahil Verma (1) waren de mannen die geen enkele HCC’er lieten ontsnappen. Zoals captain Braat al dacht: op zo’n veld moet je er 250 maken om een enigszins verdedigbaar totaal te hebben.
Met good-old Nicky Statham als opener werd de juiste tactiek gevolgd. De routinier bleef met 56 not out, mede-opener Luca Borrani werd op 15 runs weggevingerd aangezien de bal eerst de grond had geraakt voordat deze in iemands handen kwam.

Met de 30 runs van Olivier Elenbaas was de ’target’ dus snel bereikt. Een keurige zege op een team dat vorig seizoen uit de Eerste klasse promoveerde.

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl