Waterwegsport.nl uitgelicht: Sebastiaan Braat : “Ik zie de toekomst van Hermes DVS cricket rooskleurig tegemoet”

Schiedam – In de rubriek ‘Waterwegsport.nl Uitgelicht’ wordt een regionaal bekende sporter of trainer het hemd van het lijf gevraagd. Dit keer valt de eer aan niemand minder dan Sebastiaan Braat. Hij was voetballer in het eerste elftal van Hermes DVS maar zijn kwaliteiten als allrounder, pacebowler en makkelijke scorende hitter komen vooral tot uiting bij de cricketafdeling van de Hargabewoners. Samen met zijn team probeert de international het verloren sportieve terrein weer terug te heroveren in de vorm van promotie naar de hoofdklasse.

Volledige naam: Thomas Sebastiaan Braat

Geboren in: Vlaardingen in 1992, ben nu 27 jaar

Lengte: 1.85 meter

Gewicht: 86 kg

Ouders: Winny en Marcel

Broers en/of zussen: heb één zus, Marloes (30 jaar)

Relatie: net weer single

Opleiding:  Commerciële Economie, gericht op sportmarketing en sportmanagement

Werk: commercieel leider bij Decathlon in Rotterdam. Of het in Schiedam komt kan nog een tijd duren

Gespeeld bij: cricket bij Hermes vanaf mijn 4e jaar denk ik, mijn hele leven. Heb 1 jaar een dubbelrol gehad door in de jeugd bij Quick Haag te spelen en op zondag in het 1eelftal van Hermes.  Ik heb gevoetbald bij eerst Hermes, daarna Zwaluwen en toen weer Hermes. Nu speel ik niet meer omdat de kans op een blessure te groot is. Dus er kwam een verzoek van de cricketbondscoach op te stoppen met voetbal

Je favoriete Nederlandse profclub: heb niet echt een favoriet, ik ga net zo lief naar Feyenoord als naar Sparta

Favoriete club buitenland: Barcelona, dat is écht mijn favoriet

Mooiste voetbalshirt: poeh, nu moet ik echt nadenken. Ga ik toch voor het shirt van Feyenoord

Beste voetballer/cricketer buitenland: Lionel Messi, een fantastische speler die alles in zich heeft: inzicht, overzicht, techniek en beslissende acties. Jacques Kallis iuit Zuid-Afrika is voor mij de beste cricketer, een geweldige allrounder.

Beste trainer: crickettrainer en medespeler Gavin McRea bij Hermes, van hem heb ik werkelijk alles geleerd. Eigenlijk leer ik nog steeds van hem, zeker als hij nog meespeelt

Andere sporten: ben een sportfanaat, vind eigelijk alles leuk. Wel moet ik zeggen dat balsporten mijn voorkeur hebben, ook nieuwe sporten als padel tennis. Moet ook zeggen dat ik fitness heel belangrijk vind A mijn lichaam in ‘shape’ te houden

Grootste hobby: cricket, doe ik het allerliefst. Is als een hobby begonnen, maar als selectielid van het Nederlands XI is het een stuk serieuzer geworden. Je krijgt ook een vergoedig.

Favoriete outfit: overhend, nette donkere broek en sneakers

Mooiste sportmoment: mijn debuut in het Nederlands cricketelftal bij een 4-daagse wedstrijd (test). Maar ook mijn bowlingcijfers van 3-26 in een T20 tegen Verenigde Arabische Emiraten zal ik niet gauw vergeten. Door blessures zat er een tijd tussen die momenten

Je grote voorbeeld: de Australische fastbowler Brett Lee, wil al heel lang net zo hard kunnen bowlen

Favoriete vakantieland: Curacao

Doping gebruikt: nee nog nooit, ben er zwaar tegen

Favoriete tv-programma/serie: ik kijk bijna geen televisie. Heb pas weer alles van ‘The Fresh Prince of Bel-Air’ teruggekeken. Serie over Michael Jordan op Netflix was zeker aardig, net als ‘Black List’

Mooiste film: ‘American Sniper’

Gijp of Derksen: Gijp natuurlijk, hij is leuk. Vond zijn boek ook geslaagd

Billen of borsten:  oeh, ben lang voor borsten gegaan maar kies tegenwoordig voor billen

Droomvrouw: ja, Scarlett Johansson

Man met of zonder baard: maakt mij echt helemaal niet uit

Douche of bad: ben fan van een bad, maar douche net zo lief

Ochtendmens of avondmens: ben meer een avondmens

winter of zomer:  zomer, 100%

body or brains: allebei, lijkt me logisch toch

muziekvoorkeur: ik luister veel muziek, allerlei soorten. Alleen klassieke  muziek zit daar niet bij

Mijn  sportieve ambitie: zou heel graag een WK T20 spelen met het Nederlands cricketteam

Wens met Hermes-DVS (cricket): ik zie de toekomst rooskleurig in. Er is een prachtig complex, cricketveld met graswicket en aanstormende jeugd. Die moeten nog veel leren, maar volgens mij komt dat goed

Mijn droom: dat mijn Trainer-Coach 1-papiertje door de brievenbus op mijn deurmat valt. Het kost veel tijd en geld. Ik ga hem zeker nog halen.

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl