Softbalsters SV&HV Schiedam diep door het stof

Heel even leek het er gisterenmiddag op, dat het softbalteam van SV&HV Schiedam een goed debuut zou maken in de tweede klasse. In de eerste slagbeurt kwamen de Schiedammers namelijk op een voorsprong van 0-2 door scores van Mireille van den Oord en Laura Zuidam, mede door een hit van Irene Korpel.

Echter, tegenstander Adegeest liet in de gelijkmakende slagbeurt de knuppels ook gelijk spreken. Een driehonkslag en een homerun zorgden er voor, dat de Voorschoters drie maal tegen konden scoren. Een inning later liep Adegeest zelfs uit naar 9-2, waarna de Schiedammers in de rest van de wedstrijd moesten toezien dat de score in rap tempo opliep naar maar liefst 19-2.

“We wisten vooraf dat we het moeilijk zouden gaan krijgen in de tweede klasse. Maar zo’n pak slaag is natuurlijk wel even slikken. Gauw vergeten en vooruit kijken. We trainen hard en dat blijven we doen. Uiteindelijk zal dit zijn vruchten afwerpen en gaan we ongetwijfeld punten pakken”, aldus één van de Schiedamcoaches.

Volgende week zaterdag ontvangen de Schiedamse softbalvrouwen op het terrein van Vlaardingen Holy het reserveteam van Neptunus. Aanvang 16.00 uur.

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com