Softbalsters SV&HV Schiedam stijgen naar tweede plaats

Het softbalteam van SV&HV Schiedam had wat goed te maken. Vorig weekend werd er namelijk verloren van hekkensluiter Neptunus, dat tot dan toe puntloos onderaan stond in de 3e klasse B. Alles was er daarom op gericht dit verrassende verlies snel te doen vergeten.

Afgelopen dinsdag kwam Adegeest op bezoek in Sportpark Bijdorp en werd nipt met 11-10 gewonnen. Vervolgens moesten de Schiedammers het zaterdag opnemen tegen runner-up Blue Birds. Dat leek een zware kluif te worden. Want het team uit Delft nam in de 2e inning een riante 0-5 voorsprong en liep een slagbeurt later zelfs uit naar 0-6.

In de eerste twee innings waren een triple van Britt Smits en een honkslag van Manon Bol de enige Schiedamse wapenfeiten. Pas in de gelijkmakende derde inning sloeg Laura Zuidam het eerste Schiedamse punt binnen, waarna Sierra de Groot de stand op 2-6 bracht.

Pitcher Maaike Jansen werd daarna vervangen door Irene Korpel. En zij hield de aanval van Blue Birds de rest van de wedstrijd in bedwang.

De Schiedamse slagploeg kreeg de smaak echter steeds meer te pakken. Na met een triple te hebben geopend, werd Tess Broxks binnen geloodst door Sierra de Groot. Britt Smits sloeg daarna met een homerun, goed voor twee punten. Laura Zuidam ramde de bal ook nog eens voor drie honken weg, maar sneuvelde even later op de thuisplaat.

In de 6e slagbeurt scoorden Anita van Leeuwen en Karlijn Geurts op honkslagen van Tess Broxks (double) en Sierra de Groot. SV&HV Schiedam kwam daardoor op een 7-6 voorsprong. Een vier wijd voor Britt Smits betekende dat de honken vol liepen. Michella Harte (zie archieffoto) deed daarna waar iedere soft- en honkballer van droomt. Met alle honken bezet sloeg zij de bal weg voor een homerun: een grand slam. Hiermee werd de eindstand bepaalt op 11-6.

Door deze zege is het team van coach Shannon de Groot op de ranglijst Blue Birds voorbij gestreefd, en staat het nu op de tweede plaats.

Komende zondag staat in Moergestel een dubbele wedstrijd op het programma tegen koploper Roef!, dat nog ongeslagen is. Aanvang eerste wedstrijd: 11.00 uur.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl