Team Kingdom of the Netherlands naar halve finale EK

De honkballers van Team Kingdom of the Netherlands hebben zich met een 7-5 overwinning op Groot-Brittannië geplaatst voor de halve finale van het EK Honkbal. Daarin neemt het Koninkrijksteam het op vrijdag om 15.00 uur op tegen Spanje.

In de kwartfinale namen de Britten op het werpen van starting pitcher Lars Huijer brutaal een 1-0 voorsprong. Voormalig Major Leaguer Roger Bernadina sloeg met een tweehonkslag in de gelijkmakende slagbeurt direct de 1-1 binnen en kon zelf dankzij goed honklopen de 2-1 scoren op een Britse veldfout.

Het goede honklopen maakte deze wedstrijd het verschil voor het Koninkrijksteam, want aanvallend kwam de slagploeg niet verder dan vijf honkslagen. In de vijfde inning dwongen tot twee keer toe honklopers op het derde honk, dankzij aggressief honklopen, de Britse korte stop tot het maken van een perfecte aangooi op de thuisplaat om een punt te voorkomen. Dat lukte in geen van beide gevallen en de tweede aangooi ging zelfs zover langs de catcher dat Ray-Patrick Didder vanaf het tweede honk kon scoren.

Met een 6-2 voorsprong leek er geen vuiltje aan de lucht, maar de Britse slagploeg – die vanavond dertien honkslagen sloeg – kwam in de zesde inning terug tot 6-5. De Arubaanse outfielder Jiandido Tromp sloeg in de gelijkmakende slagbeurt met een opofferingsslag het belangrijke zevende punt binnen en relievers Kevin Kelly, Juan Carlos Sulbaran en Wendell Floranus gooiden de wedstrijd in het slot.

In de halve finale is Spanje, dat België versloeg, de tegenstander. De andere halve finale gaat tussen thuisland Italië en Israël. De finale van het EK wordt op zondagavond om 20.30 uur in Turijn gespeeld.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl