Sparta maakt zich op voor Topper tegen Ajax

Rotterdam – Wie voorafgaand aan dit seizoen had voorspeld dat in de vierde speelronde van de Eredivisie de nummers 3 en 4 van de ranglijst tegen elkaar zouden spelen op Het Kasteel, had waarschijnlijk bezoek kunnen verwachten van een groep mensen in een busje (met zwaailicht en sirene) die met een dwangbuis proberen je mee te nemen naar een afgelegen plek met veel psychische begeleiding.

Maar niets is minder waar, Sparta Rotterdam heeft uit de eerste vier wedstrijden al acht punten gehaald en staat op de derde plaats in de Eredivisie. Er zijn zelfs Spartanen die nog enigszins teleurgesteld zijn omdat de gelijke spelen in De Kuip en in Zwolle net zo goed een overwinning hadden kunnen opleveren. Dat is wellicht wat te veel gevraagd, maar onmogelijk was het niet geweest.

Nu komt Ajax dus naar Het Kasteel, de nummer vier van de ranglijst. De regerend landskampioen heeft wel een wedstrijd minder gespeeld vanwege de verschuivingen voor het Europees voetbal. Deze week plaatsten de mannen van Erik ten Hag zich voor de groepsfase van het miljoenenbal dat de Champions League heet, het toernooi waar de Amsterdammers vorig seizoen vriend en vijand verbaasden door de halve finale te bereiken.

Ajax begon de competitie met een gelijkspel tegen Vitesse, maar boekte hierna klinkende zeges op FC Emmen (5-0) en VVV-Venlo (1-4). Sparta is eveneens nog ongeslagen, een status die de Rotterdammers zullen koesteren en willen behouden.

Foto: Mischa Keemink

 


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl