Sparta raakt ongeslagen status kwijt tegen Ajax

ROTTERDAM – Sparta Rotterdam is zondagmiddag tegen de eerste nederlaag van het seizoen aangelopen. De ploeg van hoofdtrainer Henk Fraser verloor in een volgepakt Kasteel van regerend landskampioen Ajax. In Rotterdam werd het 1-4.

Sparta-supporters veerden op als verdediger Jurgen Mattheij in de 32steminuut een bal over de lijn lijkt te koppen, maar zover kwam het net niet. Verdediger Lissandro Martinez kon net op tijd redding brengen. Achteraf blijkt de inzet van Mattheij een van de grootste kansen van de wedstrijd voor de Spartanen.

Sparta creëerde te weinig om de regerend landskampioen echt pijn te doen. Het ontbrak aan creativiteit, iets wat de afgelopen weken wel veelvuldig het Rotterdamse spel terug te zien was. Halil Dervisoglu was in de openingsfase een paar keer gevaarlijk, maar zoals wel vaker dit seizoen ontbrak het overzicht en de rust om een vrijstaande teamgenoot te vinden, waardoor spaarzame kansen verloren gingen. De spits scoorde nog wel een doelpunt. Uit een voorzet van Bryan Smeets rondde hij koeltjes af, zoals alleen hij dat kan. Maar daar bleef het ook bij.

Nee, het was niet best wat de veertien Sparta-spelers aan hun eigen publiek voorschotelden. Dat publiek wat de afgelopen weken al zo verwend was, moest zondagmiddag een zure nederlaag slikken, al hadden de meesten van hen hoogstwaarschijnlijk wel rekening gehouden met een teleurstellende middag tegen de miljonairs van Ajax.

Want dat werd het voor de trouwe fans van de Kasteelclub. Het ene doelpunt van de Turkse smaakmaker kon daar geen verandering in brengen. Zonder echt goed en overtuigend te spelen leidde Ajax Sparta naar de slagbank. Ook het inbrengen van aanvaller Lars Veldwijk en daarna nog PSV-huurling Joel Pirroe kon daar niks aan veranderen. De ‘boys uit Amsterdam’ speelden het volwassen uit op het kunstgrasveld van de ‘Oude Dame’ en kwamen in de eerste helft al via Quincy Promes en Hakim Ziyech op een verdiende 0-2 voorsprong.

Daar kwamen in de tweede helft nog twee doelpunten bij. Dusan Tadic was vanaf elf meter trefzeker, terwijl Hakim Ziyech enkele minuten later vogelvrij kon binnentikken. De defensie van de Rotterdamse eredivisionist oogde kwetsbaar. Vooral de backs, Dirk Abels en Lassana Faye, oogden erg kwetsbaar in sprintduels en kwamen eigenlijk bij elk duel snelheid tekort.

Mede daardoor werd het een makkelijke middag voor de Amsterdammers, die uiteindelijk met een 1-4 winst naar de hoofdstad vertrokken, terwijl Sparta de wonden likte. De ploeg van trainer Henk Fraser speelt over twee weken, naar de interland periode, uit tegen AZ in het Car Jeans Stadion in Den Haag. Voor de Rotterdammers is het te hopen dat Adil Auassar dan weer van de partij kan zijn. De sterkouder viel vroeg uit met een blessure. De tijd moet uitwijzen hoe ernstig de kwetsuur is.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl