Sparta Rotterdam pakt drie punten in matig duel

ROTTERDAM – Een gehavend Sparta Rotterdam is er zondagmiddag in geslaagd drie punten over te houden aan de ontmoeting met NEC uit Nijmegen. De Kasteelclub won met minimaal verschil. Het werd 1-0 en een wedstrijd om snel te vergeten.

Zonder sterkhouders als Deroy Duarte en Lars Veldwijk begon Sparta goed aan het duel met NEC uit Nijmegen. Ondanks dat de Rotterdammers een flink aantal spelers misten wegens interlandverplichtingen kwamen hun vervangers sterk in de opningsfase voor de dag. Ragnar Ache kreeg na zeven minuten de grootste mogelijkheid om de score te openen, maar zijn inzet raakte de paal. De Rotterdammers zagen vleugelverdediger Fankaty Dabo al vroeg uitvallen met een blessure. De wedstrijd kabbelde voort en echte grote kansen waren er nauwelijks. Er ging vooral veel fout. Het publiek kakte in en viel nog niet in slaap, maar uiteindelijk viel dan toch het doelpunt waar zo lang naar werd gesnakt. Ache frommelde de bal uit een knappe voorzet van Royston Drenthe binnen, 1-0. In de blessuretijd van de eerste helft was Edouard Duplan nog dichtbij een verdubbeling van de score, maar zijn inzet mistte doel.

De Rotterdammers kwamen sterk uit de kleedkamer. Laros Duarte schoot de bal van buiten de zestienmeter keihard op de lat. Na een uur spelen bracht Sparta Halil Dervisoglu binnen de lijnen. De jonge aanvaller had op eigen initiatief een vliegtuig eerder gepakt na interlandverplichtingen met Jong Turkije en kwam zondagochtend vroeg aan in Nederland. Sparta werd slordiger en NEC kreeg de nodige mogelijkheden.

Maar, net zoals in de eerste helft bloedde de wedstrijd helemaal dood. De wedstrijd werd slordiger en slordiger en voor de neutrale toeschouwer was er weinig leuks meer te beleven. In de laatste tien minuten kreeg Mohamed Rayhi nog een goede kans, maar zijn inzet ging een paar centimeter over. Ook invaller Dervisoglu was na een mooie rush nog in de buurt, maar zijn inzet mistte eveneens doel. Aan de kant van NEC ontstond er in blessuretijd nog een scrimmage, maar Roy Kortsmit hield de bal buiten zijn doel.

Opstelling Sparta Rotterdam: Kortsmit: Dabo (17. Wuytens), Vriends, Abels, Faye, Auassar, Drenthe ©, L.Duarte, Ache, Rayhi, Duplan (60. Dervisoglu)


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl