Spartaanse broedertwist prooi voor Jong Sparta

Rotterdam – Het was al even geleden. Op 7 maart 2020 won R.V.&A.V. Sparta met 4-0 van DCV. Tweeëntwintig weken en twijfelachtig handelen van de KNVB later stond nu Jong Sparta-R.V.&A.V. Sparta op het programma.
Een mooie testcase voor de selectie van Robert Verbeek die afgelopen maandag pas de trainingen hebben hervat. Met drie sessies in de benen begon de serie oefenwedstrijden op Het Kasteel. Tegenstander was Jong Sparta dat deze keer bestond uit een mix van Jong Sparta en Sparta JO18.
Vanaf het begin was Jong Sparta meer in balbezit. Reeds in de 3e minuut moest de goed keepende Daniel van der Knijff redden op een inzet van Jong Sparta. Na 8 minuten spelen lag de bal in het net maar deze goal zou terecht worden afgekeurd.
R.V.&A.V. Sparta moest tot aan de 14e minuut wachten op de eerste kans. Uit een voorzet van links van Damien Serrano kopte spits Jordi de Zwart de bal goed in maar de doelman van Jong Sparta liet ook een prima redding zien. Het bleef dus nog 0-0 op Het Kasteel waar ruim 175 supporters op dit mooie affiche waren afgekomen.
Na 20 minuten spelen werd keeper Daniel gepasseerd. De dwars door de verdediging uitgespeelde aanval werd door Jong Sparta beheerst afgemaakt, 1-0. Op dat moment een stand die zeker recht deed aan het hoge percentage balbezit van Jong Sparta.
Jong Sparta bleef hierna veelvuldig in balbezit maar zij bleken voor rust niet in staat om vaker door de R.V.&A.V. Sparta verdediging onder leiding van Jelano Tavares heen te spelen. In de 30e minuut was aanvaller Robin van der Sman uit een omschakelmoment dicht bij een doelpunt voor de R.V.&A.V. maar zijn kopbal werd gered door de sterke doelman van Jong Sparta.
Vijf minuten later werd deze doelman wel gepasseerd maar nu werd het doelpunt van dezelfde Robin na een van de paal terugkomende inzet van Jordi de Zwart afgekeurd wegens vermeend buitenspel. Laten we de verder uitstekend leidende arbitrage maar eens een keertje het voordeel van de twijfel geven.
Mede door de diverse kansen die R.V.&A.V. Sparta nu kreeg kon Jong Sparta de voorsprong niet vasthouden. In de 44e minuut veroverde Jordy van Buren de bal, hij speelde Jelano Tavares aan die aan een solo begon waarna hij de bal op rechts op de schoen van Wouter van der Werff lag die met een scherpe voorzet Jordi de Zwart in staat stelde de gelijkmaker te scoren, 1-1.
In de 2e helft bleek al snel dat het verschil tussen beide teams nog behoorlijk groot is. In de rust werd er door Robert Verbeek flink gewisseld. Ook zijn collega Nourdin Boukhari (trainer Jong Sparta) bracht een aantal verse krachten in het veld. De scherpe invallers van Jong Sparta tilde de stand binnen een kwartier naar 4-1 voor Jong Sparta. Voor de R.V.&A.V. Sparta was dit duidelijk de minste fase van deze wedstrijd.
Daarna was de wedstrijd beslist. In het restant waren er nog kansen te noteren voor Jip Kegge en Bart Fiegel maar R.V.&A.V. Sparta kwam niet meer tot scoren. Jong Sparta scoorde nog wel een keer in de 85e minuut. Uiteindelijk stond er na negentig minuten dus een 5-1 eindstand op het scorebord. In ieder geval is het cijfermatig al wel een aanzienlijke verbetering t.o.v. de 10-2 overwinning van Jong Sparta van nu een jaartje geleden.
Uit deze wedstrijd kan je van alles concluderen maar daar is het vandaag veel te warm voor. Vooraf was bij iedereen bekend dat er een niveauverschil is. Men ziet ook bij een aantal goals dat er dingen worden gedaan die dit verschil in niveau aangeven. Je kunt tegen een team als Jong Sparta geen balverlies hebben op eigen helft want zij maken die kansen wel gelijk af.
De volgende wedstrijd voor R.V.&A.V. Sparta staat op het programma voor aanstaande zaterdag. De nummer 1 van de 2e klasse E Nieuwenhoorn (mochten wel promoveren) ontvangt de nummer 1 van de 2e klasse D R.V.&A.V. Sparta (mochten niet promoveren). Als iemand dit met goede argumenten die verder gaan dan willekeur kan uitleggen horen we het graag. Deze wedstrijd begint op zaterdag 15 augustus om half drie. U bent uiteraard weer van harte welkom om R.V.&A.V. Sparta te komen supporten.
Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen Jong Sparta: Daniel van der Knijff (69e Michael Brongers), Kevin Jumelet (60e Gabriel Belchior), Jelano Tavares (80e Danny Abbing),Gabriel Belchior (46e Yannick van der Sman), Danny Abbing (46e Job van der Werff), Danny Langstraat (46e Arij van Bree), Jordy van Buren (69e Bart Fiegel), Damien Serrano (46e Achraf el Hajouti), Wouter van der Werff (46e Jonathan Linger), Jordi de Zwart (46e Jip Kegge), Robin van der Sman (46e Moises Navarro).
Foto:  Jeroen van der Sman

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl