Jesper Gudde (VFC): “Naast woorden ook daden!”

VLAARDINGEN  – Aankomend seizoen zal VFC (zo) onder leiding staan van de onervaren Jesper Gudde (30). Een ietwat verrassende keuze van de Kwekkers. Of toch niet?

“Het is voor mij een grote eer om mijn trainerscarrière te beginnen bij de grootste vereniging van de Waterweg. VFC is echt een hele grote familiare vereniging waarvan je er tegenwoordig niet zoveel meer van hebt. De faciliteiten zijn goed en er hangt een prettige sfeer om hier te komen trainen en spelen. In januari 2019 zocht ik een stage team om mijn UEFA B cursus te behalen. Ik wilde dat doen in een nieuwe frisse omgeving voor mijzelf. Met toentertijd Tan Nguijen en Tim Knulst was er de link naar VFC en daarnaast kende ik al meerdere jongens van de groep. Ook Raymond de Romph reageerde enthousiast. Anderhalf jaar later vertrok Raymond naar Excelsior ’20 en zijn de gesprekken tussen mij en de TC dusdanig goed bevallen dat ik nu op deze positie zit”, aldus Gudde.

In het dagelijks leven werkt Jesper als Manager Football bij SciSports. Ondanks zijn scoutingswerkzaamheden voor SciSports en uitgebreide netwerk binnen het regionaal amateur voetbal, zullen er aankomend seizoen weinig personele wisselingen plaats vinden bij VFC. “VFC is een vereniging waar normaliter heel weinig wisselingen zijn, dat kenmerkt het karakter en de cultuur van VFC. Als er dan een nieuwe staf arriveert, past het niet om heel veel nieuwe spelers in te passen. Daarnaast ben ik ook heel tevreden met de selectie die er nu staat. Een goede mix van jeugdig talent en ervaring. Ik zie veel potentie in de specifieke kwaliteiten van de spelers. Wij hebben een bepaalde manier van werken voor ogen waarin ook commitment wordt gevraagd van spelers, staf en TC. Dit niet alleen uitspreken, maar ook naar gedragen is hopelijk iets wat we snel kunnen bewerkstelligen. Dus naast woorden ook daden!”

Doelstellingen
“De competitie en de teams zijn voor 90% hetzelfde. Het is heel cliche, maar ik ben vooral benieuwd of wij in staat zijn om de VFC-manier van spelen erin te krijgen zoals we deze als groep hebben afgesproken. Ik heb al een paar keer aangehaald dat het weekendvoetbal wel zijn intrede mag doen. Ook in het zondagvoetbal heb je een aantal grote talenten lopen die via deze weg nog een stapje hoger kunnen. Ik denk dat er daar in onze selectie ook een aantal van lopen. Dat het zaterdagvoetbal over het algemeen sterker is, is volgens mij wel bekend. Alhoewel ik denk dat clubs als TOGB, VOC en Quick hele mooie voorbeelden van sterke zondagclubs zijn.”

Op de vraag wat de doelstellingen zijn voor VFC (zo) reageert Gudde nuchter: “Dat zal zich in het eerste blok wedstrijden moeten gaan uitwijzen. Ik denk dat de groep wel tijd nodig heeft om een andere manier van trainen en spelen zich eigen te maken. De club wil op de lange termijn naar de eerste klasse. Dat past ook wel bij zo’n mooie en grote vereniging.”

FFF manager
Buiten VFC is Gudde ook bezig met het amateurvoetbal. Gudde heeft zijn eigen bedrijf FFF opgezet samen met broer Tim Gudde en enkele voetbal vrienden. “Met FFF willen we wat terug doen voor het amateur voetbal. FFF is een platform waarbij we amateurclubs willen helpen met verschillende verdienmodellen. Afgelopen seizoen zijn we gestart met het voetbalmanager spel FFF manager waarbij zowel de deelnemer als zijn/haar favoriete amateur vereniging leuke prijzen mee kan verdienen. Naast dat het een leuk spel is, je met veel meer spanning naar eredivisie wedstrijden gaat kijken en je de strijd kan aangaan met je vrienden, verdient je amateurclub er ook nog eens aan!”

Door: VFC
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl