Staantribune en Robey Sportwear organiseren: ‘Shirts of Cult’

Shirts van Johan Cruijff, Marco van Basten, Zlatan Ibrahimović, Éric Cantona, David Beckham en Josep Guardiola. Het is slechts een kleine greep uit de enorme verzameling van Jesse Rabbeljee. Staantribune, hét magazine over voetbalcultuur, presenteert in samenwerking met Rabbeljee van donderdag 4 oktober tot en met zondag 7 oktober de tentoonstelling: Shirts of Cult, more than just a football shirt. Plaats van handeling is het fraaie gebouw van Robey Sportswear aan de Piekstraat in Rotterdam. De opbrengst van de tentoonstelling gaat naar Support Casper.

Tijdens de tentoonstelling zijn honderden klassieke, veelal wedstrijdgedragen, voetbalshirts te bewonderen. Denk aan het adidas-tricot van het Nederlands Elftal van 1988, het hummel-shirt van Denemarken van het WK 1986, het Le Coq Sportif-shirt van Argentinië van datzelfde WK, originele shirts van Feyenoord, Ajax, PSV en topclubs en minder bekende clubs uit het buitenland, van de jaren zestig tot heden.

Verzamelaar Rabbeljee organiseerde vorig jaar een vergelijkbare tentoonstelling in Londen, onder grote belangstelling van voetballiefhebbers en media.

Programma (onder voorbehoud):

De tentoonstelling begint donderdag 4 oktober met een avond voor genodigden, met onder meer een interview met Rabbeljee. Ook zal Jürgen Rank (hoofd designer Adidas) spreken en er is een veiling van voetbalshirts ten bate van de stichting Support Casper.

Vrijdag 5 oktober 2018, 15.00-23.00 uur:

Overdag zal verzamelaar Jesse Rabbeljee geïnteresseerden rondleiden. Ook Classic Football Shirts en medewerkers van Staantribune zijn aanwezig.

Vanaf 20.00 uur is er een avondprogramma met onder meer een interview met Rabbeljee en sportjournalist Hugo Borst en grafisch ontwerper en shirtsexpert Floor Wesseling zullen spreken.

Zaterdag 6 oktober 2018, 10.00-18.00/zondag 7 oktober 12.00-18.00 uur:

Ook in het weekend zijn er rondleidingen, interviews met shirtverzamelaars en Classic Football Shirts. En je kunt natuurlijk tientallen voetbalshirts bewonderen. Ook is er gelegenheid om shirts te ruilen.

Support Casper

De entree van de tentoonstelling bedraagt € 5. De opbrengst van deze tentoonstelling zal geschonken worden aan de stichting Support Casper.

Houd voor meer informatie over het programma www.staantribune.nl en de social media-kanalen van Staantribune in de gaten.


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mischa Keemink

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl