Steven Berghuis doet aangifte na bedreigingen

Voormalig aanvoerder van Feyenoord Steven Berghuis heeft aangifte gedaan vanwege tientallen bedreigingen aan hem en zijn gezin, na zijn transfer naar Ajax. Dat meldt de Telegraaf. Volgens de krant gaat het om maar liefst negentien A4-tjes met onder meer doodsbedreigingen.

In de aangifte is ook de antisemitische muurschildering van Berghuis, die eind juli in Rotterdam-Crooswijk verscheen, opgenomen. Op de tekening is Berghuis afgebeeld met een karikaturaal grote neus en draagt hij een keppeltje, concentratiekampshirt en een gele Jodenster.

De officiële supportersvereniging van Feyenoord, SV De Feijenoorder, liet er destijds in een verklaring geen misverstand over bestaan: de muurtekening van voormalig Feyenoordspeler Berghuis is smakeloos. Toch dachten niet alle bestuursleden daar hetzelfde over en gaf één van hen aan het wel mooi te vinden.

Op de negentien kantjes wordt ook het spandoek met de naam van de voetballer onder de namen van de doodgeschoten Ajax-supporters Polletje en Peter R. de Vries aangehaald. Ook zijn er talloze bedreigingen via sociale media geuit. Een deel daarvan richten zich op 19 december. Dat is niet alleen de verjaardag van Berghuis, maar ook de dag waarop de Klassieker in de Kuip wordt gespeeld.

“Mijn gezin en ik hebben in ieder geval een deel van deze berichten als zeer bedreigend ervaren en achten het daarom noodzakelijk om aangifte van bedreiging te doen”, schrijft de voetballer volgens de Telegraaf aan de digitale recherche. Zijn nieuwe club steunt de speler in de aangifte. Volgens Edwin van der Sar, algemeen directeur van Ajax, hield de club rekening met heftige emoties maar is een grens gepasseerd. “Er zaten reacties bij die echt veel te ver gaan.”

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl