Tallon Griekspoor krijgt wildcard voor 50e ABN AMRO open

Tallon Griekspoor zal met een wildcard deelnemen aan het ABN AMRO Open. De nummer 2 van Nederland neemt de plaats in van Andy Murray, die heeft besloten het volgende deel van zijn seizoen anders in te richten na de Australian Open. De jubileum editie van het toernooi wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023.

Tallon Griekspoor besloot na zijn winst in het toernooi van Pune zijn planning te herzien. Aanvankelijk zou hij naar Zuid-Amerika afreizen in februari. Door zijn stijging op de ATP ranglijst is hij echter verplicht om deel te nemen in de ATP1000 toernooi van Indian Wells en Miami. Een aanloop op hardcourt past daarbij beter in de voorbereiding. Aanvankelijk zou hij voor deelname aan het ABN AMRO Open zijn aangewezen op het kwalificatietoernooi, omdat de drie wildcards voor rechtstreekse toelating waren vergeven.

Na enkele zeer goede, maar exceptioneel lange wedstrijden in Australië, besloot Andy Murray dat hij na een korte rust, de training zal hervatten om zijn vorm mee te nemen naar een vol seizoen. Hiermee kwam de wildcard die hij had geaccepteerd vrij.

Toernooidirecteur Richard Krajicek: “We zien het als een geluk bij een ongeluk. Het is enerzijds jammer dat Andy Murray niet aanwezig is. Anderzijds ben ik echter blij dat we Tallon toch direct toe kunnen laten. Hij is de man in vorm en ik denk dat hij mooie dingen kan laten zien in het ABN AMRO Open.”

Met Felix Auger-Aliassime, Andrey Rublev, Gaël Monfils en Stan Wawrinka blijven er vier voormalige winnaars over op de deelnemerslijst in Rotterdam Ahoy. Het spelersveld wordt aangevoerd door Stefanos Tsitsipas, finalist van de Australian Open, de huidige nummer 3 van de wereld.

ABN AMRO Open

Het 50e ABN AMRO Open wordt gehouden van 11 tot en met 19 februari 2023. Naast toptennis biedt het toernooi ook veel ‘On Top of Tennis’. Bezoekers worden uitgenodigd om negen dagen toptennis te combineren met allerlei zakelijke mogelijkheden, culinaire ervaringen en sportieve- en maatschappelijke initiatieven. Alle informatie over het toernooi is te vinden op www.abnamro-open.nl.

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl