Zaterdagmiddag staat de onvolprezen topper tussen HVC’10 en Excelsior’20 op het programma in de 3e klasse D. De Hoekse thuisploeg staat op 27 punten uit 14 wedstrijden, de gasten reizen met 34 uit 14 richting het strand. In Schiedam eindigde het treffen in een vrij tamme 0-0. Toevallig de enige ontmoeting waarin de ploeg van Jaco Verhoev niet tot scoren kwam. Het gedegradeerde HVC’10 liep tegen enkele ketsers op waar Excelsior’20 nog geen nederlaag slikte. Net als Jaco Verhoev stelt John de Ronde als HVC-trainer dat een zege het enige is dat telt.

Door: Ton de Leede

,,We willen zoals elke week gewoon winnen,” stelt Jaco Verhoev, ,,dat klinkt natuurlijker makkelijker dan het is. Met onze scherpte, loopvermogen en verzorgde en aanvallende voetbal hebben we al veel succes geboekt.”
Vooral de aanval van de Thurledeclub wordt alom geroemd. ,,Ik heb 5 aanvallers,” vertelt Jaco Verhoev, ,,en daar kies ik er elke week 3 vanuit.” De vooral jonge stormers kunnen elkaar goed vinden en zorgen graag voor een assist. Een van de kwaliteiten bij de zwartwitten.

Excelsior 20 – HVC 10, HVC oefenmeester John de Ronde
HVC’10 ontvangt de koploper zaterdag met groot plezier. In Schiedam waren de winstkansen voor de Hoekers misschien iets groter, dus het optimisme is wel degelijk aanwezig. Waarom zou HVC’10 niet voor de 1e schiedamse nederlaag zorgen, die overtuiging waart boven het Hoekse grasveld. ,,Inderdaad bestaat het elftal uit vooral spelers die vorig seizoen in de 2e klasse uitkwamen. Het is een team dat wil voetballen en meerdere systemen kan spelen. Dat kan zomaar veranderen tijdens de wedstrijd. We zijn zaterdag niet helemaal compleet maar sterk genoeg om de strijd aan te gaan met Excelsior’20.”

Zaterdag 24 februari om 14.30 uur: HVC’10-Excelsior’20.

Foto: Mischa Keemink

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl