Het is een seizoen vol ups en downs voor Deltasport zaal 1, maar met een vastberadenheid die grenst aan onverzettelijkheid, hebben ze zichzelf naar de top van de competitie weten te werken. Na het kampioenschap van afgelopen seizoenen liggen de Vlaardingers nu ook op kampioenskoers.

Na hun promotie naar de Topklasse leek het erop dat Deltasport zaal 1 zich opnieuw moest uitvinden. Met het vertrek van enkele spelers die de rangen hadden versterkt, waaronder de ervaren Ibo Ozbilek en Jermain Sewambar, moest het team op zoek naar een nieuwe identiteit. Maar waar sommigen misschien in een dergelijke situatie zouden wankelen, omarmden Jermain Sewambar en zijn broer Sheryvano de uitdaging om een nieuw team te smeden.

Met de toevoeging van enkele nieuwe gezichten, waaronder de ervaren coach Sebastiaan Selter en spelers zoals Hasan Sakar, Giornny Dos Santos en Tutku Aygoren, begon het team langzaam maar zeker zijn vorm te vinden. Het was niet alleen het talent op het veld dat hen succes bracht, maar ook de cohesie en vastberadenheid die het team tot een onverzettelijke eenheid maakten.

Onder leiding van Sebastiaan Selter, een coach met een schat aan ervaring en de juiste papieren om op het hoogste niveau te coachen, heeft Deltasport zaal 1 slechts één nederlaag geleden in de competitie. Met elke wedstrijd groeide hun vertrouwen en vastberadenheid, en op woensdag 20 maart hebben ze de kans om geschiedenis te schrijven door kampioen te worden.

Maar niet alleen in de competitie toonde het team hun kracht; ook in de KNVB Beker lieten ze zien tot wat ze in staat waren door de derde ronde te bereiken van de KNVB Beker nadat ze afgelopen maandag wisten te winnen van stompwijk.

Deltasport zaal 1 is niet zomaar een team; het is een broederschap, een eenheid die gedreven wordt door passie, toewijding en een onbreekbare wil om te slagen. En hoewel de weg naar succes niet altijd gemakkelijk was, hebben ze bewezen dat ze alles aankunnen zolang ze samen blijven vechten.

Avatar foto

DoorMischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl