Tweede divisie gaat door, fans bezoekverbod

Met afschuw heeft de organisatie van de 2e Divisie kennisgenomen van de ongeregeldheden woensdagavond tijdens het eerste duel in het stadion van HFC Haarlem. In de tweede helft van SVV-Wageningen kwam het op de hoofdtribune tot gevechten tussen fans van Wageningen en Haarlem, waarbij rake klappen vielen. Arbiter Dick Jol staakte de wedstrijd voor een kwartier, later werd het duel uitgespeeld. Ook het tweede treffen, tussen Haarlem en Veendam, vond gewoon doorgang.

Ondanks deze verstoring wil de organisatie van de 2e Divisie de competitie gewoon doorgang laten vinden met name voor de meerderheid van de fans die wél met goede bedoelingen willen genieten van hun helden van weleer. Te beginnen komende woensdag (10 juni) als de competitie wordt hervat met twee duels (Haarlem-SVV en Wageningen-Veendam) op de Wageningse Berg.

Omdat de organisatie een nieuwe confrontatie wil voorkomen tussen supportersgroepen van Haarlem en Wageningen, hebben we besloten om deze fans een bezoekverbod op te leggen van één uitduel. Komende woensdag (10 juni) zijn fans van Haarlem dus niet welkom in Wageningen, de week erop (17 juni) geldt diezelfde maatregel voor de aanhangers van Wageningen als er gespeeld wordt op het Schiedamse Sportpark Harga. Alleen op deze manier kan het ludieke en laagdrempelige karakter van de competitie gehandhaafd blijven.

Het voorstel van de 2e divisie zal vanavond in Wageningen worden besproken met de plaatselijke organisatie en met de politie. Afhankelijk van de uitkomst van dat overleg zal besloten worden of de competitie definitief een vervolg krijgt.

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl