Uitgelicht: Barry Hughes

barry-hughes-1748

Barry Hughes, geboren in Wales op 31 december 1937, hoort zeker thuis op deze pagina van de tweede divisie. Als speler kwam hij n Engeland kwam hij uit voor West Brom Albion en in Nederland voor Blauw-Wit en Alkmaar.

Bekender was hij als trainer. Eind jaren 70 kwam hij in dienst als hoofdtrainer bij HFC Haarlem en in die periode ontdekte hij Rudy Dil, later bekend geworden als Ruud Gullt. Ook was hij trainer bij Go Ahead Eagles, Sparta, FC Utrecht, MVV en FC Volendam. In 1989 beeindigde hij in Belgie zijn trainerscarriere bij Beerschot.

Over Barry zijn tal van leuke anekdotes bekend. Zo was hij in de jaren 80 trainer van Sparta en kwam Ajax op bezoek. Barry had de terreinknechten opdracht gegeven om weken vooraf het gras niet te maaien. Ajax, dat het lieft op een kortgewiekte mat speelde, kon hier niet uit de voeten met als gevolg een overwinning voor de Rotterdammers. Een andere bekend verhaal was, toen Sparta in de rust niet lekker liep en aanvoerder Van Gaal tegen Barry zei, “trainer, je moet iets veranderen, want zo gaat het niet langer”. “Klopt”, zei Barry. “Jij gaat eruit”. En wie herrinnert zich niet het beeldfragment van Barry met een rolfluitje richting trainer George Kessler.

Naast zijn baan als voetbaltrainer werd hij ook bekend als zanger van enkele carnavalshits.

Barry, die in december 78 wordt, is nog altijd te boeken als gastspreker over motivatie en teambuilding.

 

 

[slideshow_deploy id=’3595′]

Avatar foto

Elijah Valk

WaterwegSport.nl - elijahvalk74@gmail.com