Ongeïnspireerd Feyenoord met hoofd bij finale en verliest onnodig van Twente

ROTTERDAM – In een wedstrijd om des keizers baard heeft Feyenoord zondagmiddag in de laatste competitieronde van de eredivisie nipt verloren van FC Twente: 1-2.

De Rotterdammers, waar Trauner, Malacia en Nelson ontbraken in de basiself, leken in de eerste helft met hun hoofd al bij de finale van de Conference League te zijn. De thuisploeg was in de eerste helft te slordig en kwam tot weinig mogelijkheden. Aan de andere kant was FC Twente wel kansrijk en na een half uur spelen leidde dit tot een doelpunt van Limnios, die goed werk van aanvaller Van Wolfswinkel afrondde. Tien minuten later werd de score zelfs verdubbeld via linksback Smal. Na de theepauze probeerde Feyenoord wat meer druk te zetten op de laatste linie van de Tukkers en kreeg het wat kleine mogelijkheden. Uiteindelijk zorgde Dessers weliswaar voor de aansluiting met de 1-2, maar de Stadionclub kon nooit aanspraak maken op meer dit duel.

Een gehavend Feyenoord eindigt het seizoen als nummer drie met 71 punten uit elf duels. FC Twente wist de vierde plek te bemachtigen dit seizoen. Feyenoord start nu officieel met de voorbereiding op de finale van de Conference League tegen AS Roma, die op woensdag 25 mei in het Albanese Tiranna plaats vind.

(foto VK Sportphoto)

Avatar foto

Leon van Voorst

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl