V.V. Capelle en R.V.&A.V. Sparta maken er een mooie wedstrijd van

Rotterdam – Op deze vochtige zaterdag maakte R.V.&A.V. Sparta de reis naar Capelle aan den IJssel. Daar wachtte hoofdklasser V.V. Capelle. Het verschil van twee klasses in de competitie werd slechts zelden zichtbaar.
Sterker nog binnen een minuut lag de bal in het Capelse doel. Robin van der Sman ging na een dieptepass goed door, passeerde enkele verdedigers plus de keeper en schoot de 0-1 binnen. Een vroege treffer die Capelle uit het evenwicht bracht.
In het eerste kwartier volgde nog enkele Spartaanse mogelijkheden. De grootste was voor Jordy van Buren maar zijn doelpunt werd door de arbiter afgekeurd wegens zeer twijfelachtig buitenspel. Het bleef dus bij ‘slechts’ 0-1.
Na een kwartier spelen verslapte het intensieve spel van de Spartanen enigszins. Prompt kreeg Capelle nu een aantal kansen waarvan zij er twee wisten af te maken. In deze fase van de wedstrijd ontbrak het nogal eens aan rust aan de bal en werden er soms verkeerde keuzes gemaakt.
Een kleine tien minuten later sneed de Spartaanse aanval weer eens als een mes door de boter waarna Jordy van Buren de gelijkmaker op het ontbrekende scorebord schoot, 2-2. Met vier doelpunten binnen 25 minuten behoefde de vele aanwezige supporters zich zeker niet te vervelen.
In het vervolg van de eerste helft bleven de teams aan elkaar gewaagd zonder veel kansen te krijgen. Tientallen persoonlijke duels werden uitgevochten waarin R.V.&A.V. Sparta goed overeind bleef. Dit resulteerde er in dat met een 2-2 stand de rust werd bereikt.
De tweede helft werd mede door de vele wissels een stuk rommeliger. Het hoge niveau van voor de rust werd soms nog aangetikt maar dit was vooral op basis van individuele capaciteiten. Onder andere Wouter van der Werff was een plaag voor de Capellenaren en hij had de pech dat de arbiter een zeer duidelijke overtreding op hem niet wenste te bestraffen met een strafschop.
V.V. Capelle zette hier een aantal mogelijkheden tegenover maar Michael Brongers liet zich net als Daniel van der Knijff voor de rust niet verrassen. Met een aantal prima reddingen hield Michael de R.V.&A.V. Sparta in die fase in de wedstrijd.
Door een ver opgerukt V.V. Capelle kreeg Robin van der Sman in de 88e minuut nog een grote kans. Zijn vlammende schot ging echter rakelings langs de verkeerde kant van het doel. Daarmee werd deze wedstrijd afgesloten.
Met inmiddels vier wedstrijden gespeeld mogen we gematigd positief zijn. De selecties van Jong Sparta, Nieuwenhoorn, Papendrecht en Capelle zijn sterke tegenstanders waartegen de R.V.&A.V. Sparta zich redelijk tot in bepaalde fases zeer goed overeind heeft weten te houden.
Voetballend zoals in de afgelopen wedstrijden kan R.V.&A.V. Sparta zonder problemen mee in de 1e klasse. Dat is dus alleen puur voetballend, technisch en tactisch. Er ligt echter ook nog een deel waar nog het een en ander aan winst te behalen is.
Volgende week zaterdag begint het bekertoernooi. Op sportpark Nieuw Terbregge speelt R.V.&A.V. Sparta om 17.00 uur tegen de RSV Antibarbari. Deze wedstrijd wordt de afsluiter van een hele drukke dag op ons sportpark.
Opstelling R.V.&A.V. Sparta tegen V.V. Capelle: Daniel van der Knijff (46e Michael Brongers), Kevin Jumelet (42e Steven Tuns), Yannick van der Sman, Jelano Tavares (46e Arij van Bree), Job van der Werff (59e Jonathan Linger), Danny Langstraat, Jordy van Buren (71e Bart Fiegel), Damien Serrano, Moises Navarro (46e Wouter van der Werff), Robin van der Sman, Achraf el Hajouti (71e Moises Navarro).

Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl