Van Persie goud waard voor Feyenoord

ROTTERDAM – Feyenoord heeft zondagmiddag met 4-2 weten te winnen van NAC Breda. Aanvoerder Robin van Persie wist twee keer te scoren.

De thuisploeg startte offensief. Binnen het kwartier kreeg Feyenoord vier mogelijkheden om de score te openen. Deze kansen bleven allemaal onbenut. In minuut 24 was het wel raak. Sterkhouder Robin van Persie wist uit een voorzet van Steven Berghuis tot scoren te komen. Een krappe tien minuten later werd het alweer gelijk. NAC-middenvelder Gianluca Nijholt passeerde vanaf elf meter doelman Justin Bijlow. Hierdoor was het 1-1 met rust.

Na rust kwam Feyenoord goed uit de kleedkamer. Onder meer Steven Berghuis en Jens Toornstra lieten het na om Feyenoord vroeg in de tweede helft voor de tweede keer op voorsprong te schieten. In minuut 62 was het wel opnieuw raak. Het was weer Van Persie die een groot aandeel in het doelpunt had. Zijn kopbal kwam in eerste instantie nog tegen de lat, maar via het been van doelman Benjamin van Leer belandde deze alsnog in het doel, 2-1. Tien minuten na de 2-1 scoorde de aanvoerder van Feyenoord de 3-1 uit een op maat gegeven hoekschop. Maassluizer Tonny Vilhena maakte twaalf minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde. Hij verraste Van Leer, en schoot fraai de 4-1 binnen. De bezoekers kwamen via oud-Feyenoorder Mitchel te Vrede nog wel terug tot 4-2, maar een slotoffensief zat er voor NAC Breda niet meer in.

Foto: Yannick Verhoeven/VKSportphoto

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl