VCC te sterk voor cricketers van Excelsior’20

Voorburg Cricket Club wist terdeage dat Excelsior’20 te pakken is. VCC koos voor batten en kwam in 50 overs tot 221 runs voor het verlies van 8 wickets. Bij de Schiedammers kwam geen enkele batsman boven de 50 runs en dan wordt het haast ondoenlijk om de 200+ target te passeren. Bij 179 als totaal was Excelsior’20 all out, de vierde  nederlaag op rij van het halve seizoen.
‘Leuke wedstrijd’, ‘aardig potje’, ‘toch nog best dichtbij gekomen’, ‘9 eigen jongens’, dat is een echte 2e elftalspeler; al deze uitspraken waren deze vrij zonnige zondag te horen rond het prachtige veld in Den Haag. Deze golden niet voor Sohail Bhatti, de wickettaker bij uitstek. Vrijdagavond tijdens de T20 partij bij Punjab gaf hij te kennen dat hij zijn team niet goed genoeg achtte om nog zijn best te doen. Hij hield woord en bleek inderdaad niet afgereisd te zijn.
Bij 13 voor 2 had Lorenzo Ingram de wickets gecleand van Righard Pietersen en Tom de Grooth. Een partnership van 133 runs tussen Bas de Leede (68) en Aryen Dutt (64) bracht de thuisploeg in de goede richting. Met wat klapwerk en gemiste vankansen koerste de thuisploeg naar een nette 221 voor 8. Bowlingcijfers: Rens van Troost 3-37 in 10 overs en LOorenzo Ingram 2-31 in 10.
Een mooie uitdaging op een pijlsnel veld en een levendig graswicket. Voor het huidige Excelsior’20, 2 competitienederlagen en een ‘not in T20 op zak, een levensgroot probleem. Zeker als sterkhouders als captain Tom Heggelman (vakantie) en Sohail Bhatti niet in beeld zijn.
Roel Verhagen opende opmerkelijk langzaam en eindigde op 26 runs. De mmeate batslieden gaven niet thuis in het begin. Zo viel Lorenzo Ingram zwaar teleur met 10 runs. Rens van Troost liet battend opnieuw van zich spreken met 42 overtuigende runs. Met de nederlaag in het zicht leverden Rens Heinsbroek (23) en Niels Etman (20) nog verrassende bijdragen. Maar na 48 overs en 179 runs kon de derde 0 worden bijgeschreven. Aryen Dutt had een all round dagje met ook nog 4-38 in 10. Ook Bas de Leede liet ook bowlend zijn tanden zien, 3-21 in 8.4 overs.
Groot verschil tussen beide teams was ook het veldwerk, het met vangen steun geven aan de bowlers. Bij Excelsior’20 wordt in het veld luidkeels gebruld en geyeld, maar belangrijker is de vangen vast te houden….

Door: Ton de Leede
Foto: Mischa Keemink


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl