Verdedigers helpen Sparta aan zege


ROTTERDAM – Sparta heeft op Het Kasteel met 2-0 weten te winnen van hekkensluiter FC Eindhoven. Adil Auassar en Royston Drenthe zorgden voor de doelpunten. 
FC Eindhoven kende een sterke openingsfase, waarin het twee mogelijkheden kreeg om de score te openen. De ploeg van oud-prof David Nascimento wist deze echter niet te benutten. Sparta was een paar keer slordig in de opbouw. Hoofdtrainer Henk Fraser was allesbehalve tevreden en gaf een signaal af door na zes minuten twee spelers te laten warmlopen. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de Rotterdammers gevaarlijker. Na een kwartier spelen was het Mohamed Rayhi die vanaf de rechterkant knap door was, maar zijn voorzet bereikte geen ploeggenoot. Even later was vleugelverdediger Janne Saksela gevaarlijk met het hoofd. Doelman Ruud Swinkels tikte de bal via de lat terug in het veld. Aanvaller Lars Veldwijk had voor Sparta de grootste kans om de score te openen. De boomlange centrumspits joeg de bal na een half uur spelen wild naast.

De tweede helft begon hachelijk voor Sparta. Centrumverdediger Adil Auassar en doelman Roy Kortsmit waren blijkbaar nog niet goed op elkaar ingespeeld, daardoor kon aanvaller Marcelo Lopes afdrukken. Maar de sluitpost herstelde zijn fout professioneel en redde katachtig. Na ruim een uur spelen wisselde Henk Fraser van systeem. Lars Veldwijk werd naar de kant gehaald voor Ilias Alhaft. Vlak na de wissel viel de 1-0. Royston Drenthe drukte keihard af en bracht Sparta op voorsprong. Een paar minuten later kwamen de Spangenaren zelfs op 2-0. Uit een afgemeten hoekschop wist basisdebutant Adil Auassar bij de tweede paal feilloos binnen te koppen. Mohamed Rayhi had in blessuretijd nog de mogelijkheid om er 3-0 van te maken. Zijn inzet belandde op de voet van Ruud Swinkels. Daardoor bleef het 2-0 in Rotterdam-Spangen.

Foto: Mischa Keemink

Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl