Na ruim 6 maanden was het eindelijk weer tijd om de hockeysticks te kruizen voor een nieuw hockeyseizoen 20-21.
Terwijl de dames de 1e thuiswedstrijd toebedeeld hadden gekregen (tegen Schaerweijde – uitslag 1-1) reisden de mannen af naar Nieuwerkerk aan den IJssel.
In een wedstrijd waarin Schiedam vanaf minuut 1 domineerde, stond het bij rust al 0-2. David Villerius zorgde voor 0-1 vanuit een strafcorner en kort daarna was het invaller Stan Koning die met een backhand de keeper wist te verrassen.
Na het 2e kwart wist Ijssel uit een onterechte corner de aansluitingstreffer te maken. De 2-2 viel door een slordigheid in Schiedamse defensie. In het laatste kwart ging Schiedam vol gas om de 3 punten veilig te stellen. Kans op kans volgde. Met nog 2 minuten op de klok kreeg Schiedam een strafcorner, die door David Villerius feilloos benut werd en de keeper van IJssel net voor het fluitsignaal liet grabbelen. Door het oog van de naald en met 3 punten naar huis. Volgende week wacht Rijswijk op Sportpark Harga.