Vlaardingse derby tussen CION en DVO’32 eindigt gelijk

VLAARDINGEN – De Vlaardingse stadsderby tussen nummer negen CION en nummer twee DVO’ 32 is zaterdagmiddag in 1-1 geëindigd. Beide doelpunten vielen het eerste gedeelte van de wedstrijd. 

CION begon goed aan de wedstrijd. Al na drie minuten spelen kreeg Eren Ercan de eerste goede mogelijkheid voor de gastheren. Zijn inzet trof echter geen doel. Er ontwikkelde zich een harde, maar sportieve wedstrijd. Beide teams speelden in de openingsfase op de scherpst van de snede. In de twaalfde minuut kreeg de ploeg van het trainersduo Dutina/Nasri de tweede grote mogelijkheid. Maar de inzet van CION-speler Nicky Buuron werd net op de lijn gestopt. DVO’ 32 bleek een stuk effectiever. De ploeg van Ben Hoogwerf scoorde uit de eerste opgelegde kans. Na een vrije trap van Mark Zomervrucht openende verdediger Nick Rutten na 24 minuten spelen de score. CION liet het er niet bij zitten en knokte zich terug in de wedstrijd. Royama Ibrahim was na 33 minuten zeer gevaarlijk uit een vrije trap. Keeper Martijn Leerdam wist de bal nog maar net over zijn goal te tikken. Twee minuten voor tijd was het na slordig uitverdedigen wel raak voor de thuisclub. Hulusi Mert schoot de bal tamelijk langzaam langs de DVO’ 32-sluitpost. Dit betekende de 1-1 ruststand.

Tekst gaat verder onder foto 

In de tweede helft kwam DVO’ 32 goed uit de kleedkamer. Al na twee minuten spelen had de 1-2 op het scorebord kunnen staan, maar een inzet van afstand eindigde op de lat. Een paar minuten later beleefde de aanhang van CION opnieuw een hachelijk moment. De keeper schatte een vrije trap van DVO-aanvoerder Walter Zomervrucht verkeerd in, maar door oplettend verdedigen bleef de gelijke stand op het scorebord staan. De club uit de Broekpolder groeide in het spel, en kreeg in de resterende tweede helft de gevaarlijkste kansen. Zo’n zeven minuten voor tijd was het aanvoerder Nicky Buuron die na een fout van doelman Martijn Leerdam de 2-1 op zijn schoen had. De doelman herstelde zich echter snel en pakte de inzet van afstand. Zo eindigde het duel in de derde klasse in 1-1.

 

Foto’s: Mischa Keemink en Ruben Zegers

 


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email
Mike Bos

Mike Bos

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl