Voetbalvereniging HWD ontvangt Feijenoord en ADO

De Derde Helft wordt feestelijk en op ludieke wijze geopend in het clubhuis van HWD.

Vanaf 13.15 uur is iedereen welkom in het clubhuis van HWD voor een gratis kop koffie of thee Kennismaking met leeftijdgenoten en/of deelneming aan tal van activiteiten. Één van de activiteiten waaraan deelgenomen kan worden is wandelvoetbal.

Om 14.00 uur kunnen 100 bezoekers mee fluiten met een fluitconcert door 100 rood of witte scheidsrechter fluitjes. Als startsignaal van het de 3e helft en de demonstratiewedstrijd tussen de OldStars teams van Feijenoord en ADO Den Haag. Aansluitend spelen zij tegen wandelvoetbalteams van HWD. Mensen die graag eens kennis maken met wandelvoetbal zijn van harte uitgenodigd om ook mee te doen. De fluitjes zijn een kadootje voor de bezoekers. Als herinnering en deelname aan deze unieke kennismaking van de 3e helft bij HWD. .

Gelijktijdig met de wandelvoetbalwedstrijden wordt een gratis workshop bloemschikken aangeboden door Daniela van bloemisterij Natuurlijk Bloemen.

Op hetzelfde tijdstip kan men ook vrijblijvend deelnemen aan activiteiten zoals sjoelen, puzzelen, tafeltennis en allerlei kaart – en bordspelen. Percussionisten Steven Brezet en Julio Pimentel verzorgen spetterende muzikale live optredens. De inloopmiddag duurt tot 16.30 uur. De toegang en deelname is vrij.

De Derde Helft is een initiatief van het Nationaal Ouderenfonds en de Vriendenloterij met als doel de sportkantine een vernieuwde functie geven, namelijk die van een centrale plek waar 55-plussers elkaar kunnen ontmoeten voor deelname aan een goed gesprek, tal van activiteiten en gratis een kopje koffie of thee kunnen drinken. Zij werkt daarin samen met diverse maatschappelijke partners zoals WMO Radar en Gebiedscommissie Overschie.

De 100% ouderenvriendelijke sportomgeving bij HWD

HWD startte eind 2018 met het stimuleren van de 100% ouderenvriendelijke sportomgeving middels het wandelvoetbal op dinsdagmiddag en donderdagacvond,, een aangepaste spelvorm voor 55- plussers waarbij een sportief gevoel en sociale contacten aan overhouden. De Derde Helft hier naadloos op aan.

Tijdens De Derde Helft worden er activiteiten in het clubhuis georganiseerd, waaraan zowel leden als niet-leden deel kunnen nemen. Op deze manier vergroot de club de maatschappelijke waarde en ervaren ouderen saamhorigheid binnen een sportvereniging, zonder per se een sport uit te oefenen. Op deze manier hebben zowel HWD als vereniging als de ouderen profijt van de Derde Helft.

Ouderen aan zet in De Derde Helft bij HWD

Vanaf dinsdag 14 januari wordt De Derde Helft wekelijks georganiseerd in het HWD clubhuis tussen 13.30 en 16.00 uur. HWD heeft een ouderencommissie opgericht bestaande uit oudere leden van HWD en niet-leden, afkomstig uit Overschie. Zij organiseren op vrijwillige basis elke week een divers activiteitenaanbod, afgestemd op de behoefte van de mensen die deelnemen aan De Derde Helft. Ontmoeting en saamhorigheid staan daarbij centraal. Aanmelden voor De Derde Helft kan bij Hans van Luijpen, Aanspreekpunt namens de ouderencommissie: 06-24536383 / hvanluijpen@gmail.com (aanmelden is niet verplicht).

Drempelvrees

Om drempelvrees bij ouderen, om deel te nemen aan de gratis activiteiten, te verminderen, worden nadrukkelijk kinderen, familieleden, vrienden, buren etc. uitgenodigd om hen te begeleiden bij in ieder geval het eerste bezoek bij HWD. Deze hulp wordt zeer op prijs gesteld en kan het gevoel van eenzaamheid of verveling bij ouderen sterk verminderen of worden voorkomen.. Het bespreekbaar maken van deze activiteit met ouderen 55+ wordt op prijs gesteld


Het laatste nieuws:

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl