Vooruitblik: Waterwegsport.nl Korfbal Challenge met Bram van Geffen (coach Thor)

SCHIEDAM – Komende zaterdag 29 oktober vindt de allereerste editie plaats van de Waterwegsport.nl Korfbal Challenge in de sporthal van Rhoon. Één van de deelnemende clubs is derdeklasser Thor uit Rotterdam, dat met het eerste aantreedt in Groep A. Met een degelijke veldcompetitie in de vierde klasse – Thor staat momenteel keurig tweede – achter de rug start de formatie van coach Bram van Geffen (ex-Vlaardingen) met de voorbereiding op de zaalcompetitie tijdens de Korfbal Challenge. ,,Ieder toernooi is een uitdaging,” stelt de ervaren coach, die eerder bij o.a. bij KCR en Tjoba werkte.

Bram van Geffen had afgelopen seizoen nog overgangsklasser KCR uit Ridderkerk onder zijn hoede, maar daar werd zijn contract niet verlengd. De oefenmeester die als laatste kampioen werd met KV Vlaardingen dacht al aan zijn pensioen totdat het Rotterdamse Thor voorbij kwam. ,,Het niveau is vergelijkbaar met KV Vlaardingen destijds. Het is een kleine club waar je niet te veel te maken moet krijgen met schorsingen e/o blessures, want dan wordt het moeilijk om wedstrijden te winnen,” zegt de ervaren coach. ,,Maar tot nu toe heb ik het naar mijn zin bij Thor en richten we ons vooral op beter te worden en nog meer een collectief te zijn.”

Zaal

In de zaalcompetitie wil Thor vooral spelen voor handhaving. ,,Derde klasse is voor Thor een mooi niveau en een interessante competitie om je te meten met sterke tegenstanders,” geeft Van Geffen aan. ,,Ik denk ook dat we, als alles mee zit, handhaving moeten kunnen bewerkstelligen. We starten in ieder geval met vertrouwen in de zaal, want de vorm op het veld was goed en in de zaal willen we pieken.” Van Geffen rekent ook in de zaal op de junioren. ,,Ik heb op het veld twee junioren ingepast en die doen het voortreffelijk. Ze pikken alles ook snel op en daardoor is Thor momenteel wel een vrij stabiele ploeg.

Uitdaging

De deelname aan de Korfbal Challenge staat vooral in het teken van voorbereiden op de zaalcompetitie en leren. ,,We willen minuten maken en kijken of we ons met sterke teams kunnen meten. De duels zijn wel kort, maar dat geeft ons wel een grotere kans om mogelijk te stunten. Vitesse is de favoriet gezien het niveauverschil, maar wie weet zijn zij niet in goeden doen. Ik vind het een uitdaging voor dit team en ben benieuwd hoe zij zich staande gaan houden. En we gaan ook vooral genieten van een korfbalfeest.”

Avatar foto

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een reactie