Vooruitblik: Waterwegsport.nl Korfbal Challenge met Marco Rienks (coach RWA 3)

SCHIEDAM – Komende zaterdag 29 oktober vindt de allereerste editie plaats van de Waterwegsport.nl Korfbal Challenge in de sporthal van Rhoon. Één van de deelnemende teams is RWA 3 uit Rhoon zelf. In de zaalcompetitie zal de jonge talentvolle formatie van coach Marco Rienks onder andere spelen tegen Maassluis 3 uit de regio Waterweg. Op de Korfbal Challenge speelt het onder andere tegen de tweede selecties van Twist en Nexus. Wel hebben Rienks & co er zin in. ,,Zo komen we een beetje in het ritme,” stelt de oefenmeester.

Marco, niet iedereen in de Waterweg kent jullie vereniging. Maar RWA heeft een link met de Waterweg toch?

,,Indirect wel, want onze hoofdcoach van de selectie is André Verbaas. Hij was eerder eindverantwoordelijk voor de selectie van Maassluis voordat Tom Tesselaar daar werkte. Ook speelt ons eerste team in de competitie tegen regioclubs uit de Waterweg Maassluis en ODO.”

Hoe was de veldcompetitie voor jou team, RWA 3?

,,De start van de veldcompetitie was qua punten iets minder waar we op gehoopt hadden. We zijn vorig jaar gepromoveerd en moeten duidelijk wennen aan een niveau hoger. Dit ging gepaard met ups and downs, maar we leren snel.”

Wat zijn de doelstellingen voor de zaalcompetitie?

,,In de zaal zijn we ook gepromoveerd afgelopen seizoen, we hopen geleerd te hebben van de fouten op het veld. Doelstelling zal handhaving zijn, wat met deze groep zeker moet kunnen in de reserve tweede klasse, het niveau waarop Nexus en Twist ook actief zijn met hun tweede teams.”

En waarom doen jullie mee aan de Korfbal Challenge?

,,Onze ambitie in de Korfbal Challenge zal zijn om te wennen aan de omstandigheden in de zaal. Lekker ballen en de feeling weer krijgen zodat we optimaal aan de zaalcompetitie beginnen.”

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord