Vooruitblik: Waterwegsport.nl Korfbal Challenge met Enno Verhoef (SC Twist)

SCHIEDAM – Komende zaterdag 29 oktober vindt de allereerste editie plaats van de Waterwegsport.nl Korfbal Challenge in de sporthal van Rhoon. Één van de deelnemende teams is SC Twist uit Vlaardingen dat met 1 en 2 afreist naar Albrandswaard. Op het veld is Twist momenteel koploper in de tweede klasse, maar coach Enno Verhoef weet dat er in de zaal uit een ander vaatje getapt moet worden. Op de Korfbal Challenge speelt het onder andere tegen Vitesse, Thor en Nexus. ,,Deze manier van het starten van de voorbereiding is vooral leerzaam en gezellig,” stelt de oefenmeester.

 

Enno, je hebt het stokje overgenomen van Robert Boomstra. Is er veel veranderd?

,,Ik denk het wel. Robert heeft hier goed werk verricht en stevig fundament gebouwd. Maar er zit meer potentie in deze groep. Ik speel en denk anders over korfbal en laat hen anders spelen dan ze gewend waren. Dat heeft op het veld zijn vruchten afgeworpen door de koppositie in de tweede klasse. Daar willen we op voortborduren.”

Wat zijn de doelstellingen voor de zaalcompetitie?

,,In de zaal weet ik niet wat we kunnen verwachten. We zitten in een sterke afdeling met onder andere Kinderdijk en ODO. Iedereen kan gewoon van elkaar winnen. We moeten scherp en alert zijn tijdens de competitie en wie weet kunnen we alsnog gewoon omhoog kijken.”

En waarom doen jullie mee aan de Korfbal Challenge?

,,Wij willen blessurevrij blijven, maar wel lekker ritme opdoen. De duels zijn ietwat aan de korte kant, maar dat is een keus van de organisatie. Maar dit soort initiatieven worden écht gewaardeerd. We gaan proberen volle bak te spelen om te kijken waar het schip zal stranden.”

Deel dit bericht: <br>Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on Facebook
Facebook
0Pin on Pinterest
Pinterest
0Email this to someone
email

Mischa Keemink

WaterwegSport.nl - info@waterwegsport.nl

Geef een antwoord